Mersin Müzik Festivali'nde 24 bedensel engelli sahneye çıkacak

Engellerini aşıp konser verecekler. Mersin'de "Engelsiz Yetenekler Projesi" kapsamında çok sesli koroda bir araya gelen bedensel engelliler, Mersin Uluslararası Müzik Festivali kapsamında düzenlenecek 17. Mersin Polifonik Korolar Şenliği'nde konser verecek.

Mersin Müzik Festivali'nde 24 bedensel engelli sahneye çıkacak

Onlar, önlerine çıkan tüm engelleri aşarak kurdukları grup ile Mersin Uluslararası Müzik Festivali'ne katılmaya hak kazandılar.

Mersin'de yaklaşık 2 yıldır polifonik koro çalışması yürüten 24 bedensel engelli, Mersin Müzik Festivali'nde sahneye çıkacakları günü heyecanla bekliyor.

Mersin Yenişehir Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü'nün "Engelsiz Yetenekler Projesi" kapsamında koro, 6-7 Mayıs tarihlerinde Mersin Kültür Merkezi'nde düzenlenecek 17. Mersin Polifonik Korolar Şenliği'nde konser verecek.

Mersin Engelliler Spor Kulübü'nde haftada 2 gün bir araya gelip, çalışan engelliler Türkiye'nin her ilinde konser vermek istiyor.

Koro, konserde Neşet Ertaş türküleri, Yemen Türküsü, kendi eserleri olan Yaz Gecesi ile 2 tane de hareketli türkü seslendirecek.

ulusalkanal.com.tr