Almaya'da tarihi vurgun!

Almanya'nın Düsseldorf savcılığı Talha-İsa Görgülü kardeşler hakkında yürüttüğü soruşturmada tarihi bir vurgunu ortaya çıkardı.

Sözcü'nün haberine göre, Ziraat Bankası, İş Bankası ve Vakıfbank'a ait 43 milyon 587 bin Avro, hileli iflas açıklayarak buharlaştırıldı. Kamu bankalarına ait 43 milyon 587 bin Avro, "E Conto" denilen yöntemle Türkiye'deki Kayı Grubu'nun hesabına ve bazı özel hesaplara yatırıldı.

Ardından Görgülü kardeşler iflas ettiklerini açıkladı. Düsseldorf Savcılığı ve Alman İflas Masası'nın çalışmasıyla vurgun ortaya çıkarıldı. Talha ve İsa Görgülü kardeşler kayıplara karışıldı. Görgülü kardeşlere ait Sky Airlines adlı şirketin buharlaştırdığı paranın toplam miktarının 48 milyon Avro olduğu öğrenildi.

Şirketin 43 milyon 587 bin Avro gibi yüklü bir krediyi nasıl aldığına ilişkin ayrıntılar da ortaya çıkıyor.

Gazete, Görgülü kardeşlerin Başbakan Tayyip Erdoğan'dan olur aldıklarını açıkladı. Görgülü kardeşlerin kefili de Türkiye'nin yakından tanıdığı bir isim. Kefilin, AKP'ye yakınlığıyla bilinen Cengiz Holding'in sahibi Mehmet Cengiz olduğu ortaya çıktı.

43 milyon 587 bin Avro'su buharlaştırılan üç Türk bankasının bu süreçteki tavrı ise çok ilginç. Yurttaşların küçük miktardaki borçları için haciz uygulayan Ziraat Bankası, Türkiye İş Bankası ve Vakıfbank, 43,5 milyon Avro için şikayetçi bile olmadı.

ulusalkanal.com.tr