ODTÜ'de Bahar Şenliği krizi

ODTÜ'de 32 yıldır yapılan bahar şenliğinin iptal edilmesiyle başlayan kriz sürüyor. Rektörlük, iptal kararının ardından öğrenci topluluklarına yeni bir teklif sundu. Teklifte etkinlik alanının genişletilmesine rağmen Devrim Stadyumu şenliklere dahil edilmedi. Öğrenciler ise simgesel önemde olan stadyumun etkinliklere açılmasını istiyor.

ODTÜ'de 32 yıllık bahar şenliği geleneği bozulmak üzere. İmkansızlıklar nedeniyle şenlikleri iptal eden rektörlük yeni bir teklif gündeme getirdi. Öğrenciler ise yeni teklife de soğuk bakıyor.

ODTÜ Rektörlüğü, 33'üncü bahar şenliği için öğrenci topluluklarıyla masaya oturdu. Öğrenciler her yıl olduğu gibi geniş bir alanda kutlamaların yapılmasını istedi. Ancak rektörlük bu talepleri "İdari ve teknik olanaklar" açısından reddetti. Rektörlük de topluluk ile uzlaşamayınca şenlikleri iptal etme kararı aldı.

Bu karara ise sosyal medyadan tepki yağdı. Mali imkansızlığa karşı ise Moğollar, Haluk Levent, Mor ve Ötesi, Can Bonomo gibi sanatçı ve müzik grupları ücretsiz konser vermeye hazır olduklarını açıkladı.

Tepkilerin ardından rektörlük öğrenci topluluklarına yeni bir teklif sundu. Rektörlük, kutlama alanlarını biraz daha genişleterek Dereboyunda Müzik Toplulukları Sahnesini de şenliğe dahil etti. Ayrıca sosyal medyadan şenliklerde ücretsiz konser vermek istediğini açıklayan sanatçılara da teşekkür edildi.

Öğrenciler ise yeni teklifte Devrim Stadyumu'nun yer almamasını rektörlük önünde protesto etti. Protesto müzikal gösteri yapan öğrenciler "Olanak yoksa biz varız" sloganları attı.

Ulusal Kanal'a konuşan Orta Doğu Teknik Üniversitesi öğrencileri Devrim Stadyumu'nun bahar şenlikleri için simgesel bir önemi olduğu görüşünde.

Öğrenciler, etkinlik alanlarında kısıtlama olmamasını, şenliğin en yaygın şekilde yapılmasını ve provokasyonlara karşı denetimlerin artırılmasını talep etti.

ulusal.com.tr

odtü