Alparslan Çelik tutuklandı

Türkiye-Suriye sınırında düşülen Rus uçağının pilotunu öldürdüğünü söyleyen Alparslan Çelik tutuklandı. Tutuklama kararını değerlendiren Çelik'in avukatı, "Bu bir deşifre operasyonudur. Burada büyük siyasi etken faktörler vardır" dedi. Alparslan Çelik'in tutuklanma geçerekçesinin "harp silahı bulundurmak" olduğu belirtildi.

Alparslan Çelik tutuklandı

Türkiye-Suriye sınırında düşürülen Rus uçağının paraşütle atlayan pilotunu öldürdüğünü söyleyen Alparslan Çelik tutuklandı.

İzmir'de polis tarafından gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen Alparslan Çelik'in de aralarında olduğu 15 kişi, savcılık sorgusunun ardından tutuklanmaları talebiye sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Sulh ceza hakimliği aralarında Alparslan Çelik'in de bulunduğu 7 kişinin tutuklanmasına karar verdi. Şüphelilerden 2'si adli kontrol şartıyla 6'sı da tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Alpaslan Çelik'in tutuklanma nedeninin "harp silahı bulundurmak" olduğu belirtildi. Alparslan Çelik'in avukatı Naci Atatç da yargılamanın farklı bir boyutu olduğunu söyledi. Tataç, "Bu bir deşifre operasyonudur. Burada büyük siyasi etken faktörler vardır" dedi.

Öte yandan Çelik'in verdiği ifadenin de ayrıntıları ortaya çıktı. Ulusal Kanal'ın edindiği bilgilere göre Alparslan Çelik'in "Ben kalabalığa koşarak yapmayın dedim. Olay gerçekleştikten sonra komutan olarak açıklama yaptım. Arkadaşlarımın da öldürdüğünü düşünmüyorum" şeklinde ifade verdiği öğrenildi.

Alparslan Çelik'e olaydan sonra yaptığı açıklamanın görüntülerinin izletildiği belirtildi.

Haber: Belma Yücel

ulusalkanal.com.tr

tutuklandı alparslan çelik