Erciyes Üniversitesi'nden yerli aşı hakkında güzel haber

Çinli Sinovac şirketinin ürettiği Coronavac aşısı 3-4 gün içinde ülkemizde olacak. Toplu aşılama için yaklaşık 2 hafta hazırlık yapılacak. Güvenilirlik testleri yapıldıktan sonra uygulamaya geçilecek. Yerli Kovid-19 aşısında da büyük aşama kaydedildi. Erciyes Üniversitesi'nde geliştirilen aşının Faz-1 çalışmaları tamamlandı.

Erciyes Üniversitesi'nden yerli aşı hakkında güzel haber

Toplu aşılama için geri sayım başladı. Güvenlik testleri sonrası Yaklaşık 2 hafta sonra Çin'li Sinovac Şirketinin ürettiği Coronavac aşısı milyonlarca kişiye uygulanacak.

3-4 içinde ülkemizde olacak aşıya Halk Sağlığı ile Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Laboratuvarlarında 2 hafta güvenlik testleri yapılacak.

25 Aralık gibi aşılamaya başlanması planlanıyor. Peyderpey gelecek 50 milyon dozluk aşı uygulanmaya başlanacak. İlk gelecek parti aralık ve ocak ayı için 20'şer milyon olacak.

Yerli aşı çalışmalarına da hız verildi. Erciyes Üniversitesi'nden sevindirici bir haber daha geldi. Geliştirilen yerli aşının, Faz-1 çalışmaları tamamlandı.

Müjdeli haberi Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış sosyal medya hesabından duyurdu.

- Kovid-19'a karşı üniversitemiz tarafından geliştirilen ve Sağlık Bakanlığı tarafından desteklenen yerli aşımızın Faz-1 ikinci dozlaması bugün tamamlandı ve ciddi hiçbir yan etki görülmedi. Her şey yolunda giderse inşallah bu ay sonuna kadar Faz-2'ye geçmeyi planlamaktayız

Faz-2 kapsamında 200 gönüllünün aşılanması hedefleniyor.

türkiye çin aşı CoronaVac sinovac