Yeni Ali İsmail davası

Ali İsmail Korkmaz'ın Gezi eylemleri sırasında dövülerek öldürülmesi nedeniyle dönemin Eskişehir Emniyet Müdür Yardımcısı'na dava açıldı. Sanık emniyet müdürü Mustafa Aygün görevi kullanmaktan yargılanacak. İddianamede; "Aygün'ün emrindeki polislerin aşırı zor kullanmasına neden olduğu" vurgulandı.

Yeni Ali İsmail davası

Eskişehir'deki Gezi eylemleri sırasında Ali İsmail Korkmaz'ın dövülerek öldürülmesi nedeniyle emniyet müdürüne dava açıldı.

Dönemin Eskişehir Terörle Mücadeleden Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Aygün "görevi kötüye kullanmaktan" yargılanacak.

Ali İsmail davasına bakan Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nin gelen bir ihbar mektubu ile yaptığı suç duyurusunun ardından savcılık inceleme başlattı. Emniyetin raporunda da emniyet müdürü Aygün'ün görevini kullandığı belirtildi ve soruşturma izni verildi.

Aygün'ün soruşturma iznine itirazı mahkeme tarafından red edilince de hakkında iddianame hazırlandı. İddianamede "Aygün'ün emrindeki polislerin aşırı zor kullanmasına neden olduğu ve resmi görevli olmayan şahısların olaya müdahale etmesine göz yumduğu vurguladı.

Savcılık olay günü Mustafa Aygün'ün polis telsizinden "Jop dağıtın, göstericilerin canına okuyun, eylemcileri joplayın" talimatı verdiğini belirtti. İddianamede Ali İsmail'in öldürülmesinin ardından emnyiet içinde etkin soruşturma yürütülmediği de hatırlatıldı.

Aynı gece yakın bir sokakta Tevfik Caner Ertay'ın dövülerek polis arabasının bagajına konulması olayında da Mustafa Aygün'ün ismi geçmişti. Aygün F tipi örgüt ile mücadele kapsamında gözaltına alınarak görevinden alınmıştı.

ulusalkanal.com.tr