Hayvan yemlerinde gümrük vergisi yeniden düzenlendi

Bakanlar Kurulu kararıyla hayvan yemlerinde gümrük vergisi yeniden düzenlendi. Yeni karara göre yem ithalatında uygulanacak vergi oranı bazı ürünlerde sıfıra kadar indirildi.

Kırmızı et fiyatlarını frenlemek isteyen hükümet, hayvan ve et ithalatı kararına bir yenisini daha ekledi. Hayvan yemlerinde gümrük vergisi yeniden düzenlendi.

Hayvan yemlerinde gümrük vergisi oranlarının yeniden düzenlenmesine yönelik karar, Bakanlar Kurulu'nda görüşüldü.

‘İthalat Rejimi Kararına Ek Karar’ ifadesiyle Resmi Gazete’de yayımlanan yeni uygulamada, gümrük vergileri bazı ürün çeşitlerinde sıfıra indirildi, bazılarında da indirimlere gidildi.

Düzenlemede dikkati çeken kaba yem ürünleri oldu. Yeni düzenleme ile kaba yem ve kepek türlerinde gümrük vergileri tüm ülkeler için sıfıra indirildi.

Yağlı tohumlar, tıbbi bitkiler ve samanda gümrük vergisi oranının da Gürcistan, Bosna Hersek, Güney Kore ve Malezya için sıfır, diğer ülkeler için de %10 olması kararlaştırıldı.

Pamuk, keten, ayçiçeği, kolza tohumları ile küspe atıklarının gümrük vergileri de değişti. Bu ürünler de hayvan yemi olarak kullanılmak kaydıyla ithal edilmesi halinde yüzde 6,5 vergiye muhatap olacak.

Söz konusu ürünlerin ithalat vergisi Bosna-Hersek için sıfır olacak. Bu ürünlerin gümrük vergisi, ülke gruplarına göre yüzde 7,3 - 11,5 ve yüzde 13,5 oranlarında uygulanıyordu.

ulusal.com.tr

bakanlar kurulu gümrük vergisi