Kurşun sıkılmadı ama silahlar çekildi

Okmeydanı'nda dün gece de gergin geçti. Polis, PKK'nın yol kapatmasına sert müdahale etti. Sokaklarda çatışmalar yaşanırken yüzü maskeli örgüt üyeleri mahallede silahlı yürüyüş yaptı.

Kurşun sıkılmadı ama silahlar çekildi

3 günde iki cenazenin kaldırıldığı Okmeydanı gece boyunca kışkırtmalara sahne oldu. Kurşun sıkılmadı ama silahlar çekildi.

Uğur Kurt'un cenazesinin memleketine uğurlanmasının ardından önce çocuklar sürüldü sahneye. Çocuk yaşlardaki 30 kişi PKK bayraklarıyla yolu kapatmak istedi.

Emniyetin 30 çoğuğa yanıtı ise yüzlerce polis, onlarca akrep ve TOMA ile oldu. Polis biber gazı, plastik mermi, ses bombası ve TOMA'dan ara sokaklara kaçanları akreplerle kovaladı.

Öcalan posterleri ve sözde Kürdistan bayrakları da taşıyan göstericiler ise polise molotof kokteyli, ses bombası, havai fişek ve sapanla bilye atarak karşılık verdi.

Olayları takip eden Ulusal Kanal kameranı Mevlüt Aydoğan da polisin hedefi oldu. Aydoğan plastik mermi ile sol kulağının arkasından vuruldu. Hastanede tedavi edilen Aydoğan'ın sağlık durumu iyi.

Gecenin ilerleyen saatlerinde işin rengi değişti. Yüzleri maskeli DHKP-C üyeleri sokaklarda silahlı yürüyüş yaptı.

Eylem ve çatışmalar gece yarısı polisin geri çekilmesi sona erdi.

ulusalkanal.com.tr