YAŞ toplantısı 1 Ağustos'ta

Yüksek Askeri Şura 1 Ağustos'ta toplanıyor. Şura'nın en önemli gündemi de Suriye ve Irak sınırındaki birliklere yapılacak olan komutan atamaları. 2. Ordu Komutanlığı bölgesinde bulunan birliklere TSK’nın en seçkin personellerinin atanacağı, bölgedeki deneyimli personelin de görev süresinin uzatılacağı belirtiliyor.

YAŞ toplantısı 1 Ağustos'ta

Yüksek Askeri Şura toplantısı 1 Ağustos'ta yapılacak. Toplantıda Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yeni komuta kademesi belirlenecek. Ancak en önemli gündem sınır birliklerine yapılan komutan atamaları olacak.

2. Ordu Komutanlığı bölgesinde bulunan ve hem IŞİD hem de PKK ile müdahale edecek olan birliklere TSK’nın en seçkin personellerinin atanacağı belirtiliyor. Bir süredir bölgede görev yapan deneyimli personelin bir bölümünün görev sürelerinin uzatılacağı ifade ediliyor.

PKK ve IŞİD operasyonları ağırlıklı olarak hava harekatı şeklinde icra ediliyor. Bu nedenle Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk’ün görev süresinin dolmasına rağmen bir yıl daha kuvvet komutanı olarak hizmet edebileceği konuşuluyor. Eğer Orgeneral Öztürk emekliye sevkedilirse, Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, kuvvet komutanlığına gelecek.

Teamüller gereği Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel emekliye ayrılacak. Yerine Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar getirilecek.

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Abdullah Atay da görev süresi sona erdiğinden emekliye ayrılacak. Bu yılki toplantıda, TSK bünyesinde tek oramiral olarak görev yapan Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu’nun görev süresinin uzatılmasına kesin gözüyle bakılıyor.

ulusalkanal.com.tr