Öğrenciler DİKKAT! 5. sınıflara yabancı dil dersi geliyor

Milli Eğitim Bakanlığı yabancı dil dersi ile ilgili yeni bir karara imza atmaya hazırlanıyor. Çalışma hayata geçince 5’inci sınıflar, yabancı dil hazırlık sınıfı olacak. Temel derslerin daha sonraki yıllarda verilmesi sözkonusu.

Öğrenciler DİKKAT! 5. sınıflara yabancı dil dersi geliyor

Milli Eğitim Bakanlığı, yabancı dil dersi sorununu çözmek için yeni bir çalışma yürütüyor. Bu çalışmayla 5’inci sınıflar, yabancı dil hazırlık sınıfı olacak. Haftalık 35 ders saatinin 22-23 saati yabancı dile, 6 saati Türkçeye ayrılacak. Beden eğitimi, müzik, görsel sanatlar, bilişim-teknoloji, yazılım gibi dersleri öğrenciler almaya devam edecek.

Yapılan çalışmaya göre esnek bir program hazırlandı. İlk etapta isteyen kolejler bunu uygulayabilecek, daha sonra projenin tüm devlet okullarına yaygınlaştırılması bekleniyor.

Bakanlık bürokratları 1.5 yıldır bu proje üzerinde çalışyor, hatta zaman zaman yurtdışında incelemede bulunuyor. Bakanlık akademisyenler ve pedagoglardan da konu ile ilgili görüş aldı.

5’inci sınıfta yer alan matematik, Türkçe, fen ve teknoloji gibi temel dersler de sırasıyla 6, 7 ve 8’inci sınıflara eklenecek. Böylece öğrenciler yıl kaybı olmadan bir dili öğrenmiş olacak.

Eğitimciler arasında uygulamayı iyi bulun da var kaygı duyan da. Uzmanlar sistemin iyi planlanması gerektiğini vurguladı. Kaygılardan biri "dili soyutlayıp eğitim vermek yerine müfredatta ilişkilendirilmeli" şeklinde.

Konu ile ilgili Millî Eğitim Bakanlığı'ndan da açıklama geldi. Bakanlık açıklamasında "5'inci sınıfların yabancı dil hazırlık sınıfına dönüştürülmesi yönünde bir çalışma olmayıp tamamlandığında ayrıntılar kamuoyuyla paylaşılacaktır" denildi.

ulusalkanal.com.tr