13 terörist daha öldürüldü

Diyarbakır'ın Sur ilçesi PKK'lılardan temizleniyor. Sokağa çıkma yasağı boyunca toplam 30 PKK'lı öldürüldü. Güvenlik güçleri kamu düzenini sağlamak için operasyonları tüm hızıyla sürdürüyor.

13 terörist daha öldürüldü

Diyarbakır'da jandarma özel harekat timleri PKK'ya göz açtırmıyor. Güvenlik güçleri mevzilendikleri bölgeden teröristleri tek tek etkisiz hale getiriyor.

Sur ilçesinde huzurun yeniden sağlanması için güvenlik güçlerinin operasyonları sürüyor. Genelkurmay Başkanlığı sokağa çıkma yasağı süresince etkisiz hale getirilen terörist sayısının 30 olduğunu açıkladı.

Dünkü operasyonlarda PKK'nın tuzakladığı 2 adet el yapımı patlayıcı imha edildi. Bir barikat da kaldırıldı.

Güvenlik güçleri, PKK'lıların barındığı evleri tek tek temizliyor.

Sur merkezde mevcut barikatlara 10’ar santimetrelik mesafeyle ikinci bir barikat hattı daha kuruldu.

Yenişehir ilçesinde ise polise silahlı saldırı düzenlendi. Çıkan çatışmada 3 terörist etkisiz hale getirildi.

Ayrıca 22 Aralık'ta Diyarbakır seferini yapan bir yolcu uçağına, inişi sırasında teröristler tarafından önce lazer tutuldu, sonra izli mermilerin kullanıldığı uzun namlulu silahlarla taciz ateşi açıldı.

Bunun üzerine hava trafik kontrolörleri, o sırada Sur İlçesi üzerinde 1600 metre yükseklikteki uçağın pilotlarını uyardı.

Yolcu uçağının pilotları, uçağın ışıklarını kapatarak Diyarbakır Havalimanı'na indi. Yapılan kontrolde uçakta herhangi bir hasar tespit edilmedi. Yolcularını indiren uçak, daha sonra farklı bir rota kullanarak kalkışını yaptı.

Güvenlik kaynaklarının verdiği bilgiye göre, PKK'lı teröristler gördükleri tüm hava araçlarına taciz ateşinde bulunuyor.

uılusalkanal.com.tr

Türk Silahlı Kuvvetleri terörist açıklaması