Aydınlık'tan İstanbul Halkı adına Kadir Topbaş'a mektup

Sevgili İstanbul Belediyesi Başkanı,

Aydınlık'tan İstanbul Halkı adına Kadir Topbaş'a mektup

"Daha hızlı, konforlu ve güvenli toplu ulaşım için 9 yıldır aralıksız çalışıyoruz.

Bugüne kadar 263 kavşak ve yol yaptık.

Cumhuriyet Tarihi'nin yatırım rekorlarını kırdık" dediniz.

Halkın parasıyla tüm yandaş gazetelerde yayınlattınız. Biz de ilanınıza İstanbul halkının yanıtını yayınlıyoruz:

"En sıkışık şehirler raporuna göre İstanbul, 161 şehir arasında ikinci sırada yer aldı. Bu rapora göre, İstanbulluların bir yılda trafikte kaybettiği süre yaklaşık 118 saat!

Toplutaşıma araçlarında geçerli olan aylık Akbil'in ücreti 155 TL. Bu ücret, asgari ücretin yaklaşık yüzde 20'sine denk geliyor. Buna ailelerin çocukları da eklenince rakam daha da artıyor.

2012 yılında maddi hasarla sonuçlanan 950 bini aşkın kazanın yüzde 34'ü İstanbul'da yaşandı. Rakamlar İstanbul'daki ulaşımın ne kadar "güvenli" olduğunu gözler önüne seriyor.

3. Köprü, "İstanbul'un trafik sorununu çözecek" dendi. Köprü'nün yanlış güzergâha yapıldığı ortaya çıktı. Bu yüzden binlerce ağaç kesildi. Rant kapısı yapıldı. Uzmanların bütün uyarılarına kulak tıkadınız.

Milyonların meydanlara çıkmasına rağmen inatla sürdürdüğünüz Taksim Meydanı Yayalaştırma Projesi, daha ilk günlerinde can almaya başladı.

İstanbul'un iki yakasını bir araya getireceği söylenen Marmaray Projesi'nin 2009 yılında biteceğini vaat ettiniz. Hazırlıksız çalışmanızın sonucu olarak proje

güzergâhında bulunan Yenikapı'da tarih yazımı açısından son derece önemli eserler çıktı. Başbakan Tayyip Erdoğan bu eserleri "çanak çömlek" diyerek küçümsedi.

Marmaray projesini yürürlüğe sokmak için İstanbul'da ciddi bir yolcu taşıma kapasitesine sahip olan Halkalı-Sirkeci tren hattı, Yedikule-Sirkeci arası kısa bir güzergâha hapsedilmiş, Halkalı'dan Sirkeci'ye gelmek isteyen yolcular, tren hattı yerine açılan İETT otobüs hatlarına mahkûm edildi.

Haydarpaşa Garı, sadece İstanbul'un değil, dünyanın sayılı ulaşım ve tarih mirasıydı.

İstanbul'dan Anadolu'ya giden şehirlerarası ve ülkelerarası trenlerin kalktığı bu Gar, Haydarpaşa Port isimli rant projesi sebebiyle kapatıldı.

Metrobüslerin alımında usulsüzlük yaptığınız İçişleri Bakanlığı müfettişlerince de rapor edildi. Aldığınız metrobüslerin San Francisco'da yapılan test sürüşlerinde

İstanbul'un coğrafi yapısına uygun olmadığı tespit edildi. İstanbullular, projenize "çilebüs" adını taktı.

Ulaşım konusundaki politikalarınız İstanbulluları canından bezdirdi. Son örnek önceki geceden... Üsküdar Bağlarbaşı'nda bekledikleri otobüs 2 saat boyunca gelmeyince yolcular halk yolunu keserek trafiğe kapattı."