Danıştay'daki HSYK seçimlerinde kritik hamle

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun Danıştay üyeleri belirledi. 156 Danıştay üyesinin oy kullandığı seçimlerde YARSAV'ın adayı Taci Bayhan'a Yargıda Birlik Platformu da destek verdi. Bayhan en çok oyu alan isim oldu. Cemaatin desteklediği belirtilen bağımsız aday Şaban Işık ise ikinci sıradan HSYK'ya girdi.

Danıştay'daki HSYK seçimlerinde kritik hamle

Yargıtay'ın ardından Danıştay'ın da Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu üyeleri belirlendi. 7 adayın yarıştığı seçimi YAR-SAV adayı Taci Bayhan 87 oyla birinci tamamladı.

Danıştay 13'üncü Daire Üyesi Bayhan; YARSAV ve Yargıda Birlik Platformu'nun desteği ile birinci sıradan HSYK asil üyeliğine seçildi.

Cemaatin desteklediği iddia edilen İdari Daireler Dava Kurulu Üyesi bağımsız aday Şaban Işık ise 73 oyla Danıştay'dan HSYK'ya seçilen ikinci isim oldu.

Yargıda Birlik Platformu seçim öncesi kritik bir hamle yaptı. HSYK Üyesi Ziya Özcan adaylıktan çekildi ve Yargıda Birlik Platformu üyeleri YAR-SAV listesinden aday olan Bayhan'ı destekledi.

Cemmatin desteğini alan 12'nci Daire Üyesi Hasan Turgut ile Yargıda Birlik Platformu'nun adayı 6'ncı Daire Üyesi Emin Sınmaz da HSYK yedek üyeliklerine seçildi.

Danıştay ve Yargıtay'daki seçimlerin ardından dikkatler 10 üyenin belirleneceği 12 Ekim'deki seçimlere çevrildi. Yargıda Birlik Platformu üyesi ve Ankara Cumhuriyet Savcısı Abbas Özden, Danıştay'daki seçimi Ulusal Kanal'a değerlendirdi. Özden, "Bu durum nasıl birlik ve beraberlik içinde olduklarını gösteriyor. Adli ve idari yargı seçimlerine de ışık tutacaktır" dedi.

ulusalkanal.com.tr