AKP ve CHP dokunulmazlık zirvesinin 3'üncün turunu yapacak

Meclis'te bugün, AKP ile CHP'nin yürüttüğü dokunulmazlıkların kaldırılması zirvesinin 3'üncüsü yapılacak. Hükümet, CHP’den gelen teklifle, kaldırılması planlanan dokunulmazlıkların kapsamını genişletti. Buna göre, Başbakanlık ve Adalet Bakanlığı'nda bulunan fezlekeler de işleme koyulacak.

AKP ve CHP dokunulmazlık zirvesinin 3'üncün turunu yapacak

AKP ile CHP arasında başlayan dokunulmazlıkların kaldırılması görüşmelerinin bugün 3'üncü turu yapılack.

Hükümet, ilk toplantıda “83'üncü maddeye geçici bir madde ekleyerek şuana kadar Meclis'e gelmiş bütün dokunulmazlıkları kaldırma” önerisi yapmıştı. İkinci toplantıda ise CHP, AKP’ye dokunulmazlıklara ilişkin 3 öneri sundu.

AKP, CHP'nin önerilerini MYK toplantısında masaya yatırdı. Toplantıda, Anayasaya geçici bir madde ekleyerek, hakkında dosya bulunan bakanların da dokunulmazlığının kaldırılması önerisi üzerinden tartışma yürütüldü. Toplantıdan çıkan sonuç sadece Meclis'teki fezlekelerin değil Başbakanlık ve Adalet Bakanlığı'nda bekleyen bütün dosyaların işleme koyulması oldu.

Dokunulmazlık kapsamını bu şekilde genişleten Hükümet, bugün Ana muhalefet partisiyle konuyu görüşmek için biraraya gelmeyi hedefliyor.

CHP'nin teklifi kabul etmesi durumunda öneri, Meclis Anayasa Komisyonu'na gönderilecek, ardından da Genel Kurul'a gelecek. AKP, muhalefet partisinin öneriyi kabul etmemesi durumunda ise öneriyi kendi teklifi olarak sunacak.

İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu'na ilişkin yasa tasarısının görüşmelerine de devam edilecek. Genel Kurul'da ele alınan tasarı, Avrupa Birliğine uyum için gerekli 72 kriterden biri. Görüşmeler saat 14'te başlayacak.

Meclis’te komisyonlar da mesaide. Plan ve Bütçe Komisyonu 65 Yaşını doldurmuş Muhtaç ve kimsesiz yurttaşlara aylık bağlanması konusunu ele alıyor. Adalet Komisyonu da 10.30'da Cezai Konularda Adli İşbirliği Kanun Tasarısı görüşmelerine başladı.

ulusalkanal.com.tr

chp AKP meclis