HDP’den CHP ile ittifak açıklaması

CHP ile HDP arasında Ahmet Türk görüşmesiyle hızlanan ittifak trafiğinde önemli bir gelişme yaşandı. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan CHP'ye yerel seçimlerde ittifak konusunda "kapımız açık" çağrısı yaptı. Buldan, "böyle bir teklif gelirse barış, demokrasi ve özgürlükler açısından kapımızın açık olduğunu ifade edebiliriz." dedi

HDP'den CHP'ye "kapımız açık" mesajı geldi.

Yerel seçimler yaklaşırken CHP ile HDP arasındaki ittifak görüşmeleri hız kazandı.

CHP'den peş peşe gelen olumlu mesajların ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP'deki etkin isimlerden Ahmet Türk ile gizli bir görüşme yapmıştı. Görüşmenin basına sızmasının ardından HDP'den de bir açıklama geldi. Açıklamayı HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan yaptı. Buldan görüşme yapmanın bir sakıncası olmadığını "özellikle" vurgusuyla ifade etti.

Buldan bu sözlerin ardından CHP'ye çağrı yaptı, "kapımız açık" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun Danıştay'ın Andımız kararı hakkındaki sessizliği de kulislerde "HDP'ye ittifak sinyali" olarak değerlendiriliyor. Kılıçdaroğlu Danıştay kararının ardından yaptığı 3 grup toplantısında da Andımız konusuna değinmemişti. Kılıçdaroğlu'nun sessizliğine parti yönetiminden de tepkilerin yükseldiği belirtiliyor.

ulusal.com.tr

chp hdp