CHP'de kritik toplantı

Kemal Kılıçdaroğlu'nun istifa çağrıları üzerine olağanüstü kurultay kararı almasıyla seçim sürecine giren CHP'de beklenen tarih bugün netleşecek. Saat 14'de toplanacak Merkez Yönetim Kurulu toplantısında kurultay tarihi belirlenecek. Öne çıkan tarihler 5-6-7 veya 12-13-14 Eylül. Bu arada kurultay'da yapılacak tüzük değişikliği ile milletvekili adaylarının belirlenmesinde genel merkezin yetkisi genişletilecek.

CHP'de kritik toplantı

CHP'de merakla beklenen olağanüstü kurultay tarihi, bugün toplanacak Merkez Yönetim Kurulu'nda belli olacak.

Ana muhalefet partisindeki kritik toplantı saat 14'de başlayacak. Toplantıdan çıkması muhtemel tarihler 5-6-7 veya 12-13-14 Eylül.

Kurultay'da Genel Başkan ve parti meclisi seçiminin yanı sıra tüzük değişikliğine de gidilecek. Kurultay'ın ikinci gününde yapılması beklenen tüzük değişikliği ile milletvekili adaylarını belirlemede söz hakkının genel merkeze verilmesi planlanıyor.

Yapılacak bir başka değişiklikle il ve ilçe örgütlerinin görevden alınmaları halinde 45 gün olan kongre zorunluluğu da 1 yıla çıkarılacak. Böylece görevden alınan yönetimlerin delegeleriyle seçime gidilmesi engellenecek.

Kurultay için mekân sorunu yaşanığı belirtildi. CHP yöneticilerinin kurultay için salon arayışlarına girdiği, ancak spor müsabakaları yüzünden salonların dolu olduğu ifade edildi. MYK'da, kurultayın yapılacağı salon da belirlenecek.

ulusalkanal.com.tr