Çin’de artık ekonomik zararlar telafi ediliyor

Çin'de bugün 17'si yurt dışı kaynaklık 27 yeni vaka tespit edildi. Ülkede koronavirüs salgını kontrol altında. Ekonomik zararın en aza indirilmesi için hamleler ise peş peşe geliyor. Ekonominin temelini oluşturan küçük işletmeler göz ardı edilmiyor.

Çin’de artık ekonomik zararlar telafi ediliyor

Salgın kontrol altında… Vakalar genellikle yurt dışı kaynaklı… Çin’de artık ekonomik zararlar telafi ediliyor.

Çin’de 27 yeni vaka tespit edildi. Bunların 17'si yurt dışı kaynaklı olarak kayıtlara geçti. Son olarak 50 hasta daha tedavi edilerek sağlığına kavuştu. Ve hastaneden taburcu oldu. Her ihtimale karşı karantinada tutulan 986 kişi de virüs tespit edilmedi.

Açıklamayı Ulusal Sağlık Komisyonu sözcüsü Mi Feng yaptı. Sözcü, vakalar arasında ölüm rapor edilmediğini söyledi.

Ekonomik zararın en aza indirilmesi için hamleler ise peş peşe geliyor. Ekonominin temelini oluşturan küçük işletmeler göz ardı edilmiyor. Çin'in Wuhan şehrinde birçok küçük ölçekli işletme salgının getirdiği zararı aşmanın yollarını arıyor.

Hayat 2 buçuk ay kadar durduğu bazı bölgelerde işletmeler büyük zarar etti.

Çin hükümeti, KOBİ’ler için harekete geçti. Kovid-19 salgınına karşı dış ticaret işletmelerini desteklemek için bir dizi finansal politika başlatıldı.

Çin Halk Cumhuriyeti, yeni politika uyarınca şirketlere 120 bin dolarlık ihracat kredisi sigortası sağladı.

Çin’in kuzeybatısındaki Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde ise yoksul halk, yaşam koşullarını iyileştirebilecekleri yeni köylere gönderildi.

Kira’da 2018’in sonunda inşa edilen yeni Jinnan köyü, ilçeye üç kilometre uzaklıkta… Burada, yeni taşınan sakinlere iş fırsatları yaratmak için de bir sanayi alanı kuruldu.

ulusal.com.tr

koronavirüs çin