Canan Kaftancıoğlu hakkında soruşturma başlatıldı

CHP'nin yeni İstanbul İl başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında soruşturma başlatıldı. Kaftancıoğlu, PKK ve DHKP-C propagandası yapmak, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni ve kurumlarını aşağılamak ve Cumhurbaşkanına hakaret etmekle suçlanıyor

Canan Kaftancıoğlu hakkında soruşturma başlatıldı

CHP'nin 36. olağan İstanbul İl kongresinde il başkanlığına seçilen Canan Kaftancıoğlu'ya soruşturma başlatıldı.

Soruşturmanın gerekçesi de Kaftancıoğlu'nun Twitter hesabı üzerinden yapılan paylaşımlar. Kaftancıoğlu'nun yaptığı paylaşımlarda "terör örgütü PKK ve DHKP/C'nin propagandasını yaptığı", "Cumhurbaşkanına hakaret içeren ifadeler kullandığı" ve Türkiye Cumhuriyeti devleti ve kurumlarını aşağıladığı iddia edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada Canan Kaftancıoğlu'nun HDP'li vekillerin gözaltına alınması, 16 Temmuz sabahı 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde askerlerin linç edilmesine tepki gösteren twitter paylaşımlarının da incelendiği belirtildi.

Soruşturmayla ilgili twitter hesabından açıklama yapan Kaftancıoğlu, "Bir doktor ve bir anneyim. Bütün yaşamımı insan hakları mücadelesine adamış biri olarak daima terörü ve terör örgütlerini lanetledim" ifadelerini kullandı.

Canan Kaftancıoğlu, 24 Nisan 2012'de yaptığı "tarihte bugün Ermeni soykırımı başladı" tweeti nedeniyle CHP üyeleri tarafından da protesto edilmişti.

İşte o paylaşımlar

ulusal.com.tr

soruşturma Canan Kaftancıoğlu