Kanada’da Türkiye karşıtı kampanya! Türkler sessiz kalmayacaklarını açıkladı

Kanada’da Türkiye karşıtı kampanya! Türkler sessiz kalmayacaklarını açıkladı

Kanada Müslüman Kongresi’nin kurucusu, Pakistanlı liberal yazar Tarık Fettah, Toronto Sun gazetesindeki köşesinde bir skandala imza attı. PKK terör örgütünün “Terör örgütü olarak tanımlanmış örgütler listesi”nden çıkartılması gerektiğini savunan Fettah, terör örgütünün sözde lideri Abdullah Öcalan’ın, Mandela ile özdeşleştirilip, serbest bırakılması gerektiğini yazdı.

KANADA’DA ÖCALAN KAMPANYASI

Fettah’ın küstahça yazısına, Kanada’da yaşayan Türkler sert tepki gösterdi. Kanada Türk Dernekleri Federasyonu konuyla ilgili demeç yayınladı. İngilizce ve Türkçe yapılan açıklamada, Fedarasyon Başkanı Mehmet Bor, Amerika ve Kanada dahil olmak üzere bütün dünyanın terör örgütü olarak tanıdığı PKK ve sözde lideri Öcalan için Kanada’da adeta bir kampanya başlatıldığını belirtti.

MEHMET BOR; KAMPANYANIN ZAMANLAMASI MANİDAR

“Öcalan ve PKK kampanyası”nın zamanlamasına da dikkat çeken Bor, “Türk ve Türkiye düşmanı, emperyalist Batı’nın yeni sömürgecilik anlayışına hizmet eden Fettah’ın PKK’yı, Öcalan’ı öven ve ‘Ermeni Soykırımı’ yalanını savunan makaleler kaleme almasının zamanlaması manidardır. Çünkü kampanya, Türkiye’nin PKK terörüne ve ABD’nin terör örgütlerini kullanarak Suriye’de yaratmaya çalıştığı “koridor planı”na karşı kararlılıkla bir mücadele yürüttüğü dönemde yapılıyor. Türk Ordusu, PKK ve YPG’yi bozguna uğrattığı için kampanyaya başladılar” dedi.

KAMPANYANIN SAHİBİ İSTİHBARAT ÖRGÜTLERİ

Toronto şehir merkezinde, pek çok elektrik direğine Öcalan’ın posterlerinin yapıştırılmış olduğunu ifade eden Bor, Öcalan ve PKK kampanyasının arkasında istihbarat örgütlerinin olmadığını düşünmenin saflık olacağını kaydetti.

‘PKK-Öcalan Kampanyası’nın Kanada ile Türkiye ilişkilerinin bozulmasına sebep olabileceğinin altını çizen Bor, Kanada’da yaşayan Türk toplumunu Türkiye karşıtı kampanyaya sessiz kalmamaya çağırdı.

GAZETEYE TEPKİNİZİ GÖNDERİN

Açıklamada, Türklerin tepkilerini e-posta yoluyla ortaya koymaları da istendi. Tepkinizi, gazetenin internet sitesinde yer alan ‘Letters To The Toronto Sun Editor’ bölümüne yazabilirsiniz. Adrese ve şikayet formuna linki tıklayarak da ulaşabilirsiniz http://www.torontosun.com/letter-to-editor.

Günay Akça / Toronto

ulusalkanal.com.tr