Suudi Arabistan'dan hac kararı: Bu sene hac yapılacak mı?

Suudi Arabistan, salgın nedeniyle bu yıl yurt dışından hacı adayı kabul etmeyeceğini duyurdu. Yetkililer, hac ibadetinin sadece ülkede yaşayanlarla sınırlı tutulacağını açıkladı. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 2020 yılında kura sonucu hacca gitmeye hak kazanan vatandaşların kura haklarının korunacağını belirtti.

Suudi Arabistan'dan hac kararı: Bu sene hac yapılacak mı?

Suudi Arabistan, hac ibadeti ile ilgili kararını verdi. Yurt dışından hacı adayı kabul etmeyeceğini açıkladı. Hac ibadetini sadece ülkede yaşayanlarla sınırlı tutacağını duyurdu.

Konuya ilişkin Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığından yazılı açıklama yapıldı. 180'den fazla ülkeye yayılan Kovid-19 vaka sayısının 7 milyonu aştığı ve yarım milyona yakın insanın bu salgından yaşamını yitirdiğine dikkat çekildi.

Açıklamada, dünya genelinde insanları salgına karşı koruyacak bir aşı veya etkili bir ilacın henüz bulunmadığı belirtildi. Sosyal mesafeyi koruma imkanlarının zor olduğu ortamlarda salgının hızla yayıldığı kaydedildi.

Kutsal toprakların misafirlerini korumak amacıyla daha önce umre ziyaretlerinin askıya alındığı hatırlatıldı. Bunun da tüm İslam ülkelerince memnuniyetle karşılandığı aktarıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'tan konuya ilişkin açıklama geldi. Erbaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Başkanlığın gelişmeleri yakından takip ettiğini vurguladı. "2020 yılında kura sonucu hacca gitmeye hak kazanan vatandaşlarımızın kura hakları korunacaktır." ifadesini kullandı.

Başkanlığın bugün konuya ilişkin ayrıntılı açıklama yapması bekleniyor.

ulusal.com.tr