IŞİD militanlarının yargılamasına devam edildi

20 Mart tarihinde Niğde'de güvenlik noktasına saldırıp 1 polis ile 1 jandarmayı şehit ettikten sonra 1 TIR şoförünü öldüren IŞİD militanlarının yargılamasına devam edildi. Şehit yakınları SEGBİS sistemiyle mahkeme gelmeden savunma yapan sanıkların, duruşma salonuna getirilmemesine tepki gösterdi.

IŞİD militanlarının yargılamasına devam edildi

NİĞDE’nin Ulukışla İlçesi’nde güvenlik güçleri ile çatışan İŞİD militanları 3'üncü duruşmada da mahkeme salonuna getirilmedi.

20 Mart 2014’te yol kontrolü yapan güvenlik güçlerine saldırarak 1 polis ile 1 astsubayı şehit eden, gasp ettikleri kamyon şoförünü de öldüren Irak Şam İslam Devleti terör örgütü üyelerinin yargılandığı davada 3'üncü duruşma görüldü. 2'si firari 4'ü tutuklu 11 sanığın yargılandığı davada, savunmalar video konferans yöntemiyle alındı.

SEGBİS sistemi ile ifade veren taksi şoförü sanıklar, saldırıyı yapanları tanımadıklarını, şahısları Hatay'dan İstanbul'a götürmek için bin 100 dolara anlaştıklarını söyledi. Taksi şoförleri K.Ö. ve H.Y. saldırganların çantalarındaki silahlardan haberleri olmadığını belirtti.

Davaya müşteki olarak katılan şehit yakınları ile avukatları, Alman vatandaşı Benyamin Xu ve İsviçre vatandaşı Çendrim Ramadani ile Makedonyalı Muhammed Zakiri'nin tutuksuz sanıklar ile birlikte salona getirilmemesine isyan etti. Avukat Ali Çil, "sanıklar duruşmaya getirilmeden göstermelik bir yargılama yapılıyor" dedi.

Avukatlar firarı sanıklardan Heysem Topalca'nın MİT ile irtibatlı olduğu yönündeki haberleri hatırlatarak konunun MİT'e sorulmasını talep etti. Niğde Ağır Ceza Mahkemesi, Topalca ve MİT irtibatının dosya üzerinden incelenmesine karar verdi. Dava 7 Ekim'e ertelendi.

Niğde'de yaşanan olay Türkiye'deki ilk IŞİD saldırısı olarak kayıtlara geçmişti.