Antalya Korkuteli Cumhuriyet Savcısı Kadir Küçüköner'e silahlı saldırı

Antalya'nın Korkuteli ilçesi Cumhuriyet Savcısı Kadir Küçüköner, ilçede görevli bir polis memurunun silahlı saldırısı sonucu ağır yaralandı. Saldırıyı düzenleyen polisin gözaltına alındığı belirtildi. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül "Korkuteli Savcısı Sn. Kadir Küçüköner’e yapılan saldırıyı kınıyor, uğradığı saldırı nedeniyle geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum Rabbim şifa versin" ifadelerini kullandı. Antalya Valiliği açıklamasında, Savcı Küçüköner'in bilincinin açık olduğu, tedavisinin devam ettiği belirtildi

Antalya Korkuteli Cumhuriyet Savcısı Kadir Küçüköner'e silahlı saldırı

Antalya'nın Korkuteli ilçesi Cumhuriyet Savcısı Kadir Küçüköner, ilçede görevli bir polis memurunun silahlı saldırısı sonucu ağır yaralandı.

Savcı Küçüköner, özel bir hastanede yapılan ilk müdahalenin ardından hava ambulansıyla Antalya Tıp Fakültesi Hastanesine sevkedildi.

Korkuteli Kaymakamı Erol Tanrıkulu, savcının durumuyla yakından ilgilendiği öğrenildi.

Savcının sağlığıyla daha çok ilgilenildiği, olayın nedeni hakkında henüz net bilgi verilmedi.

Bu arada Kaymakam Tanrıkulu, polisin gözaltında olduğu bilgisini paylaştı.

ADALET BAKANI GÜL'DEN AÇIKLAMA

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, saldırıyla ilgili açıklama yaptı.

Gül, "Korkuteli Savcısı Sn. Kadir Küçüköner’e yapılan saldırıyı kınıyor, uğradığı saldırı nedeniyle geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum Rabbim şifa versin." ifadelerini kullandı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Antalya Valiliği, saldırıyla ilgili açıklama yaptı.

Valilik açıklamasında, Savcı Küçüköner'in bilincinin açık olduğu, tedavisinin devam ettiği belirtildi.

Açıklama şu şekilde:

Korkuteli ilçesinde görevli Polis Memuru Turgut AVCI, bugün saat 15.00 sıralarında Adliyede Katip olarak çalışan eşinin izin talebi ile ilgili olarak tartıştığı Cumhuriyet Savcısı A. Kadir KÜÇÜKÖNER’e makamında beylik tabancası ile ateş etmek suretiyle vücudunun çeşitli yerlerinden yaralamış, önce özel bir hastaneye, oradan da ambulans helikopterle Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine nakledilen Cumhuriyet Savcısının bilinci açık olup, tedavisi devam etmektedir.

Olayın faili olan Polis Memuru gözaltına alınmış olup, olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatılmıştır.

ulusal.com.tr

antalya silahlı saldırı