İstanbul Akvaryum kaçak

Sayıştay, İstanbul Büyükşehir Belediyesi hakkında hazırladığı 2014 Denetim Raporu'nu açıkladı. Rapora göre Florya'daki İstanbul Akvaryum Kompleksi resmen kaçak durumda.

İstanbul Akvaryum kaçak

Sayıştay, İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2014 yılı denetim raporunu açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2014 yılı Sayıştay Denetim Raporu geçen Ekim ayında hazırlandı. Sayıştay denetçilerinin hazırladığı raporda, Florya sahildeki imar değişikliği ve İstanbul Akvaryum'la ilgili ilginç tespitler yeraldı.

Rapora göre, İstanbul Akvaryum Kompleksi'nin imar planları ve yapı ruhsatlarında bir çok eksikliğin olduğu görülüyor. Yani 2011'de açılan kompleks halen kaçak durumda.

Üstelik İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından, arsanın yüklenici firmaya 2886 sayılı İhale Kanunu'na aykırı biçimde verildiği tespit edildi.

Ulusal Kanal'ın geçen hafta gündeme getirdiği Florya Atatürk Köşkü’ne komşu sahildeki parsellere ait İBB’nin imar değişikliği de Sayıştay raporuna girdi.

İstanbul'daki son yeşil alanların yok edildiği ve Atatürk'ün de denize girdiği Florya Plajı'nın artık tarih olacağı plan değişikliği, 15 Ocak'ta AKP'li üyelerin oyları ile Büyülkşehir Belediye Meclisi'nde kabul edilmişti.

CHP'li Meclis Üyeleri'nin itiraz ettiği değişikliğe göre, Atatürk Deniz Köşkü'nün etrafı alışveriş merkezi ve oteller ile dolacak.

ulusalkanal.com.tr

kaçak yapı