Ünlü oyuncu Gönül Ülkü Özcan hayatını kaybetti

Ünlü tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Gönül Ülkü Özcan, 85 yaşında vefat etti. Tiyatroya 1947'de merhaba diyen Özcan, eşi Gazanfer Özcan'la birlikte kendi tiyatrosunu kurmuş, çok sayıda eserde, sayısız karaktere can vermişti.

Ünlü oyuncu Gönül Ülkü Özcan hayatını kaybetti

Türk tiyatrosu önemli bir değerini daha kaybetti.

Ünlü tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Gönül Ülkü Özcan, dün akşam, İstanbul Silivri'deki evinde, 85 yaşında vefat etti.

Torunu Tarık Ündüz, ünlü sanatçının ilerleyen yaşının verdiği sağlık sorunları nedeniyle vefat ettiğini açıkladı.

Özcan, 28 Şubat 1931'de İstanbul'da doğmuştu. Tiyatro ile, ailesinin desteğiyle tanışmış, 1947'de İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Çocuk Bölümünde girmişti.

1962'de tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Gazanfer Özcan'la evlenene kadar Şehir Tiyatroları'nda çalışan sanatçı, daha sonra eşiyle birlikte Gönül Ülkü-Gazanfer ÖzcanTiyatrosu'nu kurmuştu.

"Kuruntu Ailesi" adlı dizide eşi ve kadrosuyla birlikte 16 yıl oynayan sanatçı; Sabahsız Geceler, Satılmış Hayatlar, Hürriyet Uğruna Mukaddes Yalan, Vur Patlasın Çal Oynasın gibi yapımların yanı sıra Avrupa Yakası ve Yalan Dünya dizilerinde de seyirciyle buluşmuştu.

Son olarak 2015'te Yaz'ın Rüyası adlı televizyon dizisinde oynayan Gönül Ülkü Özcan, 2 yıl önce Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülüne layık görülmüştü.

Özcan'ın naaşı Karacaahmet'te eşi Gazanfer Özcan'ın yanına defnedilecek.

ulusalkanal.com.tr