Vatan Partisi heyeti Çin'de

Çin Halk Cumhuriyeti'nde gide Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek temaslarına başladı. İlk durak Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki Urumçi kenti oldu.

Vatan Partisi heyeti Çin'de

Vatan Partisi heyeti Çin'de Çin Komünist Partisi'nin davetlisi olarak Çin'e giden Vatan Partisi heyeti temaslarına başladı.

ÇKP yöneticileri tarafından havaalanında karşılanan Vatan Partisi heyeti ilk olarak Urumçi Bilim ve Teknoloji Kalkınma Merkezi’ni ziyaret etti. Ekonomik ve teknolojik gelişmeler hakkında bilgi edinen heyet, Altın Rüzgar fabrikasını gezdi. Vatan Partisi heyeti daha sonra ÇKP yetkilileri ile resmi görüşmeler gerçekleştirdi.

Heyet adına konuşan Xiokaiti Yiming, bir yılda Sincan’daki milli gelirin 38 milyar Yuan’dan 126 milyar Yuan’a çıktığını belirtti. Sincan'ın Avrasya’yı birleştiren bir merkez olduğunu ifade eden Yiming, "Sincan’da her şeyin özgürce yapıldığını, ancak yasa dışı hiçbir faaliyete izin verilmediğini" söyledi.

Vatan Partisi Genel başkanı Doğu Perinçek de, "Emperyalizm farklılıkları ulus devletlere karşı kullanıyor. Türkiye şu anda bir vatan mücadelesi veriyor. Sizi ve verdiğiniz mücadeleyi çok iyi anlıyoruz. Göreceksiniz, Türkiye de yakın zamanda Asya’daki yerini alacaktır.” dedi.

Vatan Partisi heyeti daha sonra Sincan bölgesindeki tarihi Karız Kanallarını, 2000 yıllık Jiaohe antik kentini gezdi.

Akşam ise 500 bin nüfuslu Turfan kentinin Belediye Başkan Yardımcısı Adil Can‘ın verdiği onur yemeğine katılan Heyet Turfan kentine bağlı Yar Köyü’nde bir ailenin evine misafir oldu.

Vatan Partisi heyeti yarın ise Pekin’de tüm gün resmi görüşmelerde bulunacak.

ulusalkanal.com.tr