CHP'li Canan Kaftancıoğlu göreve böyle başladı: Demirtaş'a selam gönderelim arkadaşlar

CHP'nin İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu "Ermeni soykırımı yoktur" diyemedi. Hakkındaki suçlamalara yanıt veren Kaftancıoğlu, HDP'nin tutuklu eski eş başkanı Selahattin Demirtaş'a selam gönderdi. Kaftancıoğlu "1915 olayları için "Soykırım var demek yok demek de yanlış" dedi

Çok tartışılan twettlerini tek tek gösterdi. Bazılarını kabul etti. "Bazıları da benim değil" dedi.

CHP'nin yeni İstanbul İl başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun hakkındaki iddiaları yanıtlamak için düzenlediği basın toplantısına Demirtaş'a gönderdiği selam ve 1915 olaylarıyla ilgili yorumu damgasını vurdu.

CHP İstanbul İl binasındaki toplantıya eski ve yeni başkan birlikte geldi. Eski başkan Cemal Canpolat'ın konuşmasının ardından mikrofonu Canan Kaftancıoğlu aldı. Çok tartışılan tweet ve fotoğraflarını anlattı.

Açıklama sırasında CHP üyelerinden biri Kaftancıoğlu'na "neden Mustafa Kemal'in askerleriyiz demiyorsunuz" diye tepki gösterdi. Kaftancıoğlu önce açıklamasına sahip çıktı.

Sonra da geri adım attı.

Cezaevinde tutuklu olan Eski HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş ile çektirdiği fotoğrafı gösterdi. "Evet fotoğraf benim" dedi, sonra da Demirtaş'a selam gönderdi.

Kaftancıoğlu, daha önce uygulanan açılım sürecinin de destekçisi olduğunu vurguladı.

1915 olayları da soruldu CHP İstanbul İl başkanına. "Soykırım mı değil mi" sorusuna yanıt verdi. "Soykırım yoktur" diyemedi.

Daha önce PKK uzantısı YPG'nin Kobane'deki işgaline destek veren Kaftancıoğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin olası Afrin operasyonu hakkında ise yorum yapmaktan kaçındı.

HABER: DENİZ ADALI

ulusal.com.tr

chp hdp selahattin demirtaş Canan Kaftancıoğlu