AKP'den seçim değişikliği

Hükümet daha önce birçok kez değiştirdiği Kamu İhale Kanunu'nda yine değişiklik peşinde. 13 AKP'li milletvekilinin hazırladığı kanun teklifinde, seçim malzemesi alımlarının, ihale kapsamından çıkarılması öngörüldü. Düzenlemenin yasalaşması durumunda, yerel seçim öncesi büyüyen harcama pastası, ihalesiz biçimde dağıtılacak.

AKP'den seçim değişikliği

Hükümet, seçim malzemelerinin ihalesiz alınabilmesi için Kamu İhale Kanununda değişikliğe gidiyor. Hazırlanan değişiklik teklifinin kabul edilmesi halinde, istenilen şirketten ihalesiz olarak alım yapılabilecek.

Hükümet 11 yıllık iktidarı süresince Kamu İhale Kanununu onlarca kez değiştirdi. Her değişiklik sonrası yeni yolsuzluk iddiaları gündeme geldi. Ancak bu değişiklikler yetmemiş olacak ki AKP yeni bir değişiklik arayışına daha girdi.

Genel Kurulda görüşülmesi planlanan teklifin yasalaşması halinde, bütün seçimlerde, filigranlı oy pusulası ve zarf alımında, ihale komisyonu kurma zorunluluğu olmaksızın doğrudan teminin önü açılıyor. Yani ihale yapılmadan sadece pazar araştırmasıyla kamu kurumları alım yapabilecek. Bu durum yeni yolsuzluk iddialarının da habercisi olarak görülüyor.

ulusalkanal.com.tr

AKP meclis seçim değişiklik ihale