Kremlin: Putin'le Erdoğan'ın yarınki görüşmesi gerçekleşmeyecek

Türkiye ile Rusya arasında yaşanan kriz nedeniyle, Rusya-Türkiye Üst Düzey İşbirliği Konseyi toplantısı iptal edildi. Erdoğan ile Putin'in biraraya gelmesi öngörülen toplantının yapılmayacağı açıklandı

Kremlin: Putin'le Erdoğan'ın yarınki görüşmesi gerçekleşmeyecek

Rus uçağının düşürülmesinin ardından başlayan Türkiye ile Rusya arasındaki kriz, üst düzey bir toplantının daha iptal edilmesine neden oldu. Rusya-Türkiye Üst Düzey İşbirliği Konseyi toplantısının yapılmayacağı açıklandı.

Rus uçağının düşürülmesi nedeniyle, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov iki gün sonra yapacağı Türkiye ziyaretini iptal etmişti. Kriz, ikinci kez üst düzey bir görüşmenin iptaline neden oldu.

15 Aralık'ta yapılması planlanan Rusya-Türkiye Üst Düzey İşbirliği Konseyi toplantısının iptal edildiği duyuruldu. Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, Rusya'nın St. Petersburg (Sen Pitersburg) kentinde düzenlenmesi planlanan toplantının gerçekleşmeyeceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin'in katılması planlanan toplantı ile ilgili soruları yanıtlayan Peskov, "Hayır düzenlenmeyecek. Böyle bir toplantı planlanmıyor" yanıtını verdi.

Öte yandan Rusya'nın Ermenistan-Türkiye sınırına asker konuşlandıracağı öne sürüldü. Ermenistan basınında yer alan haberlere göre; asker talebi Ermenistan hükümetinden geldi.

Arapça yayın yapan khabararmani.com sitesinin haberine göre, Putin Ermenistan’a asker gönderilmesi kararını imzaladı ve birliklerin nakline de yakında başlanacak. Rusya’nın 58. kolordusundan 7 bin asker Ermenistan-Türkiye sınırının sıfır noktasına yerleştirilecek.

ulusalkanal.com.tr

cumhurbaşkanı erdoğan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin