Esad'dan Davutoğlu'na yanıt: Kendi ülkemin refahını düşünüyorum

Başbakan Davutoğlu'nun "Amerika'nın IŞİD stratejisi Esad'ı da kapsarsa kara gücü desteği verebiliriz" sözlerine Suriye ve Amerika'dan yanıt geldi. Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad "Ben şimdilik kendi ülkemin refahını düşünüyorum" dedi, Beyaz Saray'dan ise "hedefimiz hâlâ IŞİD" açıklaması geldi.

Esad'dan Davutoğlu'na yanıt: Kendi ülkemin refahını düşünüyorum

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, Davutoğlu'nun "Esad'a müdahale olursa asker göndeririz" sözlerine yanıt verdi.

Rus televizyonu Kanal24'e verdiği röportaja "Ülkesi üzerinde oynan tüm senaryoları dünyaya anlatacağını" söyleyerek başlayan Esad, Suriye'nin Batı'ya karşı medya savaşından başka hiçbir savaşı kaybetmediğini ifade etti.

Esad, Başbakan Davutoğlu'nun sözlerinin hatırlatılması üzerine "Ben şimdilik kendi ülkemin refahını düşünüyorum" dedi.

Davutoğlu'nun asker şartını Esad rejiminin yıkılmasına bağlamasına Amerika'dan da yanıt geldi.

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Jen Psaki "Hedef hala IŞİD. Suriye'de ki muhalifleri desteklemeye devam edeceğiz ancak şu an yeni bir durum yok." dedi.

Türk liderlerinin ABD öncülüğünde kurulan koalisyonda daha aktif rol almak istediklerine dikkat çeken Psaki "Biz bu rolün ne olduğunu ve düşüncelerini konuşuyoruz." dedi ancak ayrıntı vermedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sınırda "tampon bölge" olmaz ise koalisyonda yer almayacakları şartına da değinen Psaki "Uçuşa yasak veya tampon bölge konusunda değişen bir şey yok. Türk tarafının isteğine olumsuz bakıyoruz" dedi.

ulusalkanal.com.tr

rusya suriye türkiye Davutoğlu esad pyd ışid