Şu Çılgın Gençler'in ilk baskısı tükendi

Şu Çılgın Gençler'in ilk baskısı tükendi

Türkiye Gençlik Birliği’nin on yıllık tarihini anlatan ve yakın dönem siyasi tarihinin özetini sunan Şu Çılgın Gençler’ kitabının ilk baskısı tükendi.

Yılmaz Özdil’in önsözünü yazdığı ve Sözcü Gazetesi’ndeki köşesinde ‘Bu kitabı alın, çocuklarınıza, torunlarınıza hediye edin’ dediği kitap, on bin adet daha basılacak.

TGB’nin kurulduğu 2006 yılından bugüne Türkiye’de gençlik hareketini anlatan kitabın yazarlarının tamamı gençlerden oluşuyor. 44 TGB önderinin yazılarından oluşan Şu Çılgın Gençler’de ‘Atatürk Gençliği Görev Başında’ sloganıyla mücadele eden milyonlarca gencin imzası var.

Cumhuriyet Mitingleri, Mehmetçik Eylemleri, Tekel Direnişi, Diyarbakır Köy Okulu, Özerk Üniversite Yürüyüşü, 19 Mayıslar, 29 Ekimler, 10 Kasımlar, Silivri Direnişi, Haziran Ayaklanması ve daha niceleri…

Bu eylemlere katılan herkes Şu Çılgın Gençler’de kendini bulabiliyor.

Yediden yetmişe herkesin merakla beklediği Şu Çılgın Gençler’e birçok siyasetçi, sanatçı ve aydından da destek geldi.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Eski Milletvekili Birgül Ayman Güler, CHP Eski Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, Şair Ataol Behramoğlu, Yönetmen Engin Ayça ve Sinema Sanatçısı Gülsen Tuncer de kitabı okuyanlar arasında.

Kitabın derlemesini TGB Genel Başkanı Çağdaş Cengiz yaptı.

Cengiz; "Kitabımızın ilk baskısı tükendi. Türk halkına ilgisinden dolayı teşekkür ediyoruz. Onbinlerce daha basacağız. Bu kitap; hayatta en hakiki mürşit ilimdir diyen ve vatanını çılgınca seven gençlerin kitabıdır. Bu kitabın milyonlarca yazarı vardır. Sadece Türkiye’nin yılları, TGB’nin on yılı yok bu kitapta; geleceği kaçınılmaz olan gelecek var. TGB nasıl doğdu, nasıl bu derece etkili oldu sorularının cevabını da barındırıyor aynı zamanda. Eksiklerimize göz kapamadan, başarılarımıza yaslanıp önümüzdeki zorlu mücadeleye hazırlanıyoruz." şeklinde konuştu.

ulusalkanal.com.tr

tgb Şu Çılgın Gençler