Barzani'den 'kaygılıyız' mesajı

Musul operasyonu sonrası bölgenin nasıl şekilleneceği ve nasıl yönetileceği tartışılıyor. Irak Meclis Başkanı Selim el Cuburi'ye göre hiçbir şey 2014 Haziran'ı öncesi gibi olmayacak. Irak haritası yeniden belirlenecek. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi de daha operasyon bitmeden Musul için siyasi bir anlaşma yapılmasını istiyor.

Barzani'den 'kaygılıyız' mesajı

Bir yandan Musul operasyonu sürerken diğer yandan da Musul'un geleceği tartışma konusu. Bölge nasıl şekillenecek ve kim tarafından yönetilecek.

Irak Meclis Başkanı Selim el Cuburi'ye göre, Irak'taki IŞİD sonrası siyasi, sosyal ve fikri harita, Haziran 2014 öncesindeki haritanın aynısı olmayacak.

Irak merkezi hükümetinin ülkeyi yönetmede acziyetini ilan etmek üzere olduğunu söyleyen Cuburi, "Halihazırdaki durum, ülkeyi içinde bulunduğu krizinden çıkarmak için yeni siyasi şahsiyet ve partilerin varlığını gerekli kılıyor" diye konuştu.

Cuburi, "Konjonktür bize bazı detaylarıyla sarsıcı olabilecek yeni trendler dayattı. Geçmişte üstünü kapattığımız ve çözüldüğünü düşündüğümüz birçok konuyu yeniden gözden geçirmeye bakıyoruz." dedi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi de daha operasyon bitmeden "siyasi anlaşma" çağrısı yaptı. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani, IŞİD sonrası Musul için siyasi bir anlaşmanın yapılması gerektiğini söyledi.

Bölgesel yönetim başbakanlık internet sitesinde yayınlanan yazılı açıklamada, konunun Bölgesel Yönetim Başkanı Mesud Barzani başkanlığındaki Bakanlar Kurulu toplantısında tartışıldığı belirtildi.

ulusalkanal.com.tr