Şiddetli yağış İstanbul'da hayatı felç etti (İstanbul hava durumu)

Meteorolojinin saatler öncesinden uyarısını yaptığı şiddetli yağış İstanbul'da hayatı felç etti. Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlara zor anlar yaşadı. İncirli alt geçidinde biriken suda mahsur kalan vatandaşlar uzun süre kurtarılmayı bekledi. Yağmur nedeniyle bazı ev ve işyerlerini su bastı. Kameralar İstanbul'da yine bir metropole yakışmayacak görüntüler kaydetti.

Görüntüler İstanbul'un en işlek caddelerinden Vatan Caddesinde çekildi. Meteorolojinin yaptığı uyarılara rağmen vatandaşlar yağmura hazırlıksız yakalandı.

İstanbul şiddetli sağanak yağışa teslim oldu.

Sağanak yağmur, bayram tatilinin son gününde vatandaşlara zor anlar yaşattı. Kimi ıslanmamak için alt geçitlere, kimi otobüs duraklarına kimi de bina köşelerine saklandı.

Öğle saatlerinde başlayan ve aralıklarla süren şiddetli yağış vatandaşlara zor anlar yaşattı.

Aniden bastıran şiddetli yağış nedeniyle Bakırköy İncirli'de alt geçidi su bastı. İçinde yolcu olan bir minibüs ve kamyonda mahsur kalan vatandaşlar, uzun süre kurtarılmayı bekledi. Geçide giden ekipler vatandaşları tahliye etti.

Yolların adeta göle döndüğü İstanbul'da Merter - Davutpaşa yolunu da su bastı. Suyun içinde kalan iki minibüste bulunan 9 kişi itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

Tarlabaşı Bulvarı ile Saraçhane'de yağmur nedeniyle rögarlar geri tepti. Yol kenarlarında su birikintileri oluştu. Görevliler tıkanan rögarları açabilmek için yoğun çaba sarf etti.

Beyoğlu'nda ise çok sayıda evi su bastı. Vatandaşlar yağmur sularını kovalarla tahliye etmeye çalıştı. Evdeki eşyalar ise kullanılamaz hale geldi.

Vatan Caddesinde suyla dolu yoldan geçmek isteyen vatandaşlar çareyi ayakabılarını çıkarmakta buldu.

Yağışlı havanın İstanbul'da çarşamba gününe kadar etkili olması bekleniyor.