İthal ürünü yerli yapan KOBİ'ye destek

İthal ürünü Türkiye'de üreten yatırımcıya destek geliyor. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, belirlenen bin ürünü üreten üreticinin bir defaya mahsus masraflarını karşılayacaklarını açıkladı

İthal ürünü yerli yapan KOBİ'ye destek

İthal ürünü yerli yapan KOBİ’ye destek geliyor. Projenin ayrıntılarını Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü açıkladı.

Milliyet gazetesine konuşan Özlü, "İthal ettiğimiz 1000 ürünü bunu yapabilecek 1000 KOBİ ile eşleştireceğiz." dedi. 1000 ürün 1000 kobi projesi kapsamında üreticinin masraflarının da bir defaya mahsus karşılanacağını belirtti.

"1000 ÜRÜN 1000 KOBİ: Yeni bir proje ve çalışma yürütüyoruz. Ve bir program üzerinde çalışıyoruz: 1000 ürün 1000 KOBİ. İthal etmekte olduğumuz 1000 ürünü listeliyoruz. Bu 1000 ürünü Türkiye’de üretebilecek 1000 KOBİ ile eşleşleştireceğiz. Bunların bir defaya mahsus masraflarını, tasarlama, geliştirme ve piyasaya sürme masraflarını biz destekleyeceğiz. Zaten ithal ettiğimiz için Türkiye’de pazarda bir ihtiyaç var. Zaten pazar var. Dolayısıyla 1000 ürün 1000 KOBİ programı, ithal ettiğimiz 1000 kalem ürünü yerlileştirmeyi esas alan bir proje."

Türkiye’nin ihracatının yüzde 95’ini sanayi ürünlerinin oluşturduğunu belirten Özlü, Türkiye'nin bazı ürünleri yapabilme kapasitesine sahip olduğunu söyledi.

Özlü, bu nedenle KOSGEB’in genel KOBİ destekleri vermesi yerine imalat sanayine odaklandığını ifade etti.

ulusal.com.tr

türkiye kobi faruk özlü