Kürtçe eğitime ilgi yok

Kürtçe anadilde eğitim vermek için bütün hazırlıklarını tamamlayan Şırnak'taki Yağmur Koleji ilginç bir sonuçla karşılaştı. Kürtçe eğitim için velilerden hiç başvuru gelmedi. Kolej yöneticileri lise ve üniversitede Kürtçe eğitim olmadığı için velilerin başvuru yapmaktan vazgeçtiğini söyledi.

Kürtçe eğitime ilgi yok

Açılım düzenlemeleri kapsamında önü açılan Kürtçe anadilde eğitime veliler ilgi göstermedi.

Anadilde eğitim için izin veren yasal düzenleme sonrası Şırnak’taki Yağmur Koleji, Kürtçe eğitime başlayacağını duyurmuştu. Ancak kimse başvurmayınca bu yıl Kürtçe eğitime başlanamadı.

Açılım Paketi açıklandıktan sonra birçok özel okulda Kürtçe eğitime başlanması bekleniyordu. Hatta geçen yıl birçok okul, velilerin başvurması durumunda Kürtçe eğitime geçeceğini açıklamıştı. Şırnak'taki Yağmur Koleji de bunlardan biriydi.

Yağmur Koleji yöneticisi Fatih Açıkgöz, Kürtçe eğitim için önce velilerden bu eğitim öğretim yılı öncesinde talepleri toplama kararı aldıklarını belirtti. Bu sırada eğitim kadrosu ve sınıf gibi sorunlar giderildi.

Ancak beklenen olmadı. Fatih Açıkgöz, tüm altyapı çalışmalarının tamamlanmasına ve velilerin bilgilendirilmesine rağmen Kürtçe eğitim için başvurmadığını söyledi. Vatan gazetesinin haberine göre, talep olmayınca Yağmur Koleji 2014-2015 eğitim yılında da Türkçe eğitim vermeyi kararlaştırdı.

"Kürtçe eğitim gören bir öğrenci liseye girmek için TEOG sınavına girecek daha ilk adımda sıkıntı yaşayacaktı. Liseye başlasa bile lisede Türkçe eğitim görecek. Bunun yanında üniversite sınavına girecek öğrenci bu sınavda ne yapacak. Ayrı bir Kürtçe sınav yapılmıyor. Eğer bu öğrenciler için Kürtçe sınav kitapçıkları hazırlanırsa belki eğitim daha devamlı olur. Veliler bunları düşünerek Kürtçe eğitim konusunda olumsuz fikir bildirdi."

ulusalkanal.com.tr