Dünya "Maymun Yılına" merhaba dedi

Dünya "Maymun Yılına" merhaba dedi. 12 Hayvanlı Çin Takvimine göre "Maymun Yılı" başladı. Çinlilerin inanışına göre bu yılda doğanlar neşeli, zeki, meraklı, yaratıcı ve afacan insanlar oluyor. Ancak aynı zamanda Maymun yıllarının Çin takvimindeki en şanssız yıllar olduğu düşünülüyor.

Dünya "Maymun Yılına" merhaba dedi

Çinliler Maymun yılına merhaba dedi... İnanışa göre maymun yılında doğanlar neşeli, zeki, meraklı, yaratıcı ve afacan insanlar oluyor

12 Hayvanlı Takvime göre bu sene ‘‘Maymun Yılı’’ 8 Şubat'ta başladı. 27 Ocak 2017'ye kadar devam edecek Maymun Yılı kutlamaları, sadece Çin'de değil, Endonezya ve Filipinler gibi ülkelerde de yapılıyor. Kutlamalar renkli görüntülere sahne oldu.

Endonezya'da yaşayan Çinliler, Çin yeni yılının ilk gününde başkent Cakarta'nın en eski tapınağı Wihara Dharma Bhakt'da dua etti. Tapınak, sabahın ilk saatlerinden itibaren Çinlilerin akınına uğradı.

Tapınakta mum ve tütsü yakan Endonezyalı Çinliler, "belaları ve şerleri kovma" geleneğinin parçası olarak kafesteki kuşları serbest bıraktı.

Avusturya ve Londra'da da kutlamalar vardı. Londra Chiswick House Gardens’da yapılan festival renkli görüntülere sahne oldu. Avustralya'da da kutlamalar Melbourne merkezindeki Çin Mahallesi'nde yoğunlaştı.

Tayvan'da ise yeni yıl depremle geldi. Ada ülkesi ay takvimine göre yeni yılı kutlamaya hazırlanırken tüm imkanlar depremin yaralarını sarmak için sarfedildi. En az 38 kişinin öldüğü felaketin tam bilançosu henüz çıkarılabilmiş değil.

ulusalkanal.com.tr