5 ilin emniyet müdürü değişti

Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararları ile 5 kentin emniyet müdürü değişti. Emniyet Genel Müdür Yardımcılığına atanan Mustafa Çalışkan'ın yerine İstanbul Emniyet Müdürlüğüne Zafer Aktaş getirildi. Aktaş, 1999 yılında FETÖ'nün devletin kurumları içindeki yapılanması hakkında rapor hazırlayan çekirdek kadronun arasındaydı.

5 ilin emniyet müdürü değişti

16 Haziran tarihli Resmi Gazete’de yeni atama kararları yayımlandı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan kararlar ile 5 kentin emniyet müdürü değişti.

İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan Emniyet Genel Müdür Yardımcılığına atandı. Çalışkan’dan boşalan İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevine ise Adana Emniyet Müdürü Zafer Aktaş getirildi.

Aktaş 1999 yılında FETÖ'nün devletin kurumları içindeki yapılanması hakkında rapor hazırlayan çekirdek kadronun içindeydi. FETÖ'nün faaliyetleri hakkında 21 yıl önce Emniyet Genel Müdürlüğü bir araştırma başlatmıştı. Ankara Emniyet Müdürlüğü’nden rapor hazırlanması istenmişti.

Yaklaşık 1 aylık çalışmanın ardından ‘Fetullah Gülen ve Işık Tarikatı’ başlıklı 46 sayfalık bir rapor hazırlandı. Raporda Gülen yapılanması ‘Dini motifli siyasi hedefli bir terör örgütü’ olarak nitelendirildi. Aktaş dışında dönemin Ankara Emniyet Müdürü Cevdet Saral, istihbarattan sorumlu yardımcısı Osman Ak, İstihbarat Şube Müdürü Ersan Dalman da rapora imza attı. Raporun ardından 21 polis ‘Telekulak’ soruşturmasının hedefi oldu.

Aktaş’tan boşalan Adana Emniyet Müdürlüğü görevine Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Doğan İnci uygun görüldü. İnci yerine ise Niğde Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu getirildi.

Gümüşhane Emniyet Müdürü Ömer Faruk Karataş da Niğde Emniyet Müdürlüğüne atandı. Polis Başmüfettişi Celal Taşçı ise Gümüşhane Emniyet Müdürlüğü görevine getirildi.

Söz konusu atamalar 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi gereğince yapıldı.

SÜLEYMAN SOYLU'DAN TEŞEKKÜR

15 Temmuz Gazisi Terörle Mücadele Daire Başkanı Turgut Aslan da Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı görevine getirildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sosyal medyadan konuya ilişkin bir paylaşım yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkürlerini ileten Soylu, "Turgut Abi, sen bizim kahramanımızsın." ifadelerini kullandı.

Resmi Gazete emniyet