YPG'liler Rus ve İngilizlerle poz verdi

Amerika askerleri ile Türkiye sınırında devriye gezen PKK/YPG'li teröristlerin bu kez İngiliz ve Rus askerlerle fotoğrafları ortaya çıktı. Bölgedeki bin 200 silahlı kişiden sadece 300'nün YPG'li olduğu 900'nün ise kollarına YPG arması takmış yabancı ülke askerleri olduğu tespit edildi. Ortaya çıkan fotoğraflara tepki Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş'dan geldi.

YPG'liler Rus ve İngilizlerle poz verdi

Türkiye sınırında Amerikan zırhlıları ve askerleriyle devriye gezen PKK/YPG'li teröristlerin, bu kez İngiliz ve Rus askerleri ile fotoğrafları ortaya çıktı.

Akçakale'nin Suriye tarafındaki Telabyad'da farklı ülkelerden askerler konuşlanmış durumda. YPG'li teröristlerle kol kola gezenler arasında Amerika'dan Almanya'ya, Suudi Arabistan'dan Ürdün'e kadar çok sayıda ülkenin askeri var.

Türkiye'deki askeri karakollara sürekli taciz ateşinin açıldığı YPG'li teröristlerin kontrolündeki bölgede Amerika ve İngiltere'nin 550, Fransa ve Almanya'nın 100'er askeri var. İstihbarat birimlerinin takip ettiği yabancı askerlerin kollarına YPG arması taktığı belirlendi. 900 yabancı askerin olduğu bölgede YPG'li sayısı ise sadece 300.

Dikkat çeken bir başka ayrıntı ise YPG'lilerin içinde sürekli kar maskesiyle gezen 15 kişilik grup. Teröristlere talimatlar veren, yüzlerini kimseye göstermeyen bu kişilerin, başlarına ödül konulan üst düzey teröristler olduğu tahmin ediliyor.

Türkiye'nin müttefiklerinin, teröristlerle kol kola olmasına tepki Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'dan geldi.

Hükümet sözcüsü "Bu durumu içimize sindiremiyor hiç de hoş karşılamıyoruz" dedi.

ulusalkanal.com.tr

rusya amerika pkk YPG İngiliz