Rusya, İdlib'de düşürülen uçağının parçalarının bulunması için Türkiye'den yardım istedi

Rusya Savunma Bakanlığı'nın İdlib'de düşürülen uçağın parçalarının bulunması için Türkiye'den yardım istediği açıklandı. Rusya'nın bu şekilde uçağın vurulduğu taşınabilir uçaksavar füzelerinin tipini belirleyebileceği kaydediliyor. Diğer yandan ortak çalışmalar kapsamında uçağın pilotunun cenazesi de bulundu.

Rusya, İdlib'de düşürülen uçağının parçalarının bulunması için Türkiye'den yardım istedi

Rusya, Türkiye'den yardım istedi. İdlib'de düşürülen uçağın parçaları ortak çalışmayla araştırılacak.

Yardım talebi bizzat Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapıldı. Suriye'nin İdlib bölgesinde düşürülen Su-25 tipi Rus savaş uçağının motoru dahil tüm parçalarının bulunması için Türkiye'den yardım istendi.

RUSYA'DAN YARDIM TALEBİ

"İdlib'in hava sahasında 3 Şubat'ta taşınabilir bir uçaksavar füzesi ile teröristler tarafından düşürülen Su-25 uçağının tüm parçalarının bulunup ele geçirilmesi konusunda yardım etmesi için Türk tarafına bir talep ilettik."

Amaç ise Rus jetini vuran füzenin menşeini belirlemek. Eğer uçağın parçaları bulunursa taşınabilir uçaksavar füzelerinin tipi öğrenilebilecek.

Rus askeri uzmanlar özellikle füzenin Suriye'ye nasıl gittiğinin belirlenmesi için uçağın motorlar parçalarının ele geçirilmesiyle ilgileniyor.

Su-25 savaş uçağının Rus pilotunun cenazesi de Türkiye'nin yardımıyla bulundu. Pilotun cenazisi Rusya'ya gönderildi.

ulusal.com.tr

türkiye rusya iran idlib rusya savunma bakanlığı