İstanbul'da yılbaşı tedbirleri: Meydan ve bulvarlar turistlere kapatıldı

İstanbul yeni yıla Kovid-19 gölgesi altında girecek. Sokağa çıkma kısıtlamasına ek tedbirler de getirildi. Yasak boyunca meydan ve caddelere turistler de dahil kimse giremeyecek. İstanbul'un her noktasında ekipler olacak. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, ''34 bin 247 arkadaşımız, görevinin başında olacak.'' dedi. 2020 yılının son asayiş toplantısı sonrası konuşan Vali, terör operasyonlarına ilişkin de bilgi verdi.

İstanbul'da yılbaşı tedbirleri: Meydan ve bulvarlar turistlere kapatıldı

Haber: Eser Görkem Paktürk

Dünyanın en büyük metropollerinden biri olan İstanbul yeni yıla Kovid-19 önlemleri altında girecek. Bu gece ekipler görev başında olacak.

Sokağa çıkma kısıtlaması boyunca bazı ek tedbirler getirildi.

31 Aralık'ı 1 Ocak'a bağlayan gece 34 bin 247 personel görev başında olacak.

İstanbul Valisi Ali Yerliya, 2020 yılının son asayiş toplantısı sonrası konuştu. Zirveye; Jandarma Komutanı, Emniyet Müdürü, Sahil Güvenlik Bölge Komutanı da katıldı.

Kameralar karşısına geçen Vali Yerlikaya, terör örgütlerine yönelik operasyonlara ilişkin bilgi verdi: ''Bu yıl; terör örgütlerine yönelik toplam 507 operasyon düzenlendi. Bu operasyonlarda; 2.417 şüpheli yakalandı, 745'i tutuklandı.''

Geride bıraktığımız yıl boyunca güvenlik güçleri narkotik suçlarla mücadele kapsamında da uyuşturucu tacirlerine göz açtırmadı. Vali Yerlikaya konuyla ilgili rakamları paylaştı: ''Bu yıl yapılan operasyonlarda ise; 55.146 kişi yakalanırken, yaklaşık 11.7 ton uyuşturucu madde ve 4 milyon 533 bin 421 adet sentetik hap ele geçirilmiştir. Son üç yılda, 182.019 şüpheli yakalandı, 19.721'i tutuklandı.''

istanbul