Meclis'te kritik hafta!

TBMM'de yeni haftada iki önemli konu ele alınacak. AKP'nin hazırladığı HSYK'da değişiklik öngören 35 maddelik yasa teklifi salı günü Adalet Komisyonu'nda görüşülecek. HDP öncülüğünde yapılan sokak eylemlerinin ardından acilen hazırlanan "Güvenlik Paketi" ile ilgili düzenlemenin de bu hafta Meclis'e sunulması bekleniyor. Tasarının bütçe görüşmeleri başlamadan önce Genel Kurul'dan geçirilmesi planlanıyor.

Meclis'te kritik hafta!

TBMM iki önemli düzenlemeyi ele alacağı haftaya hazırlanıyor. İlki yargı diğeri ise sokak eylemlerine karşı acilen hazırlanan güvenlik paketi…

Yargıda önemli düzenlemeler içeren, hâkim ve savcılara zammı da düzenleyen 35 maddelik yasa teklifi salı günü meclis Adalet Komisyonu'nda ele alınacak.

Düzenleme ile mesleğinde en az 2 yıl fiilen çalışmış avukatların hâkimlik ve savcılık adaylığı sınavına girebilmelerine imkân tanınıyor. AKP'nin hazırladığı yasa teklifi ile Türk Ceza Kanunu ve Ceza Muhakemesi Kanunu'nda da önemli değişiklikler yapılıyor. Hürriyete karşı suçlar bölümündeki "tehdit" maddesi yeniden düzenleniyor.

Teklif ile Yargıtay Kanunu'nda öngörülen Adli Yılın Açılışına ilişkin düzenlemenin de yürürlükten kaldırılması gündemde.

Meclisin bir diğer önemli gündem konusu Hükümet tarafından Meclis'e sunulması planlanan, polise önemli yetkiler getiren Güvenlik Paketi tasarı olacak.

PKK/PYD'nin kanton ilan ettiği Ayn El Arap bahanesi ile HDP öncülüğünde yapılan sokak eylemlerinin ardından polise geniş yetkiler getiren tasarıda, eylemlere yönelik düzenlemeler yer alacak. Güvenlik Paketi Tasarısının bütçe görüşmeleri başlamadan önce Genel Kurul'dan geçirilmesi planlanıyor.

Genel Kurul'da Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan sözlü soruları yanıtlayacak ayrıca bazı uluslar arası sözleşmeler görüşülecek. AKP, CHP, MHP ve HDP'nin grup toplantılarının yanı sıra CHP'nin ertelenen grup başkanvekilliği seçimi de yapılacak.