AKP hükümetini uyardı!

Irak'ta yaşanan olayları ve bölgedeki gelişmeleri, Irak Meclisi Danışmanı ve Hukuk Devleti Koalisyonu üyesi Saad el-Muttalibi Ulusal Kanal'a değerlendirdi. "Yaşananlar mezhep çatışması değil işgal hareketidir" diyen El-Muttalibi, AKP hükümetini Irak'ın içişlerine müdahale etmemesi konusunda uyardı.

AKP hükümetini uyardı!

Irak Meclisi Danışmanı ve Hukuk Devleti Koalisyonu üyesi Saad el-Muttalibi, terör örgütü IŞİD'in saldırılarını ve bölgedeki gelişmeleri Ulusal Kanal'a değerlendirdi. Irak'ta yaşananların mezhep çatışması olmadığını belieten el-Muttalibi, "Gerçekten olan bir işgal hareketidir" dedi.

"Irak'taki olayları mezhep çatışması olarak açıklamak naif, saf ve yanlıştır. Eğer burada mezhep çatışması olsaydı yıllar önce patlardı. Ayrıca bizim ülkemizin dışında gelen bir etkinin patlattığı çatışmaya mezhep savaşı denmez. Gerçekten olan bir işgal hareketidir"

Yaşananların bölgedeki saflaşmanın bir parçası olduğunu ifade eden el-Muttalibi, Bölgesel Kürt yönetimin tavrının yanlış olduğunu belirtti. El-Muttalibi, "Erbil de bizimle aynı kaderi paylaşıyor. Irak'ın başına gelen Erbil'in de başına gelmiş olacak" dedi.

El-Muttalibi, Türkiye'nin de Irak'ın içişlerine karışmaması için uyarıda bulundu.

"Basra halkı, Türkiye'nin Irak'a karşı komplolarına karşılık Türk konsolosluğunu protesto etti. Konsolosluğun kapatılması ilk tepkiydi. Türkiye de kendi topraklarından IŞİD'e silah gitmesini engelleyebilir. Erdoğan'da Bağdat hükümetine yönelik mehepsel söyleminden vazgeçmeli ve sandıktan çıkan iradeye saygı göstermelidir"

ulusalkanal.com.tr