Genelkurmay'dan önemli karar

"Kumpas" itirafı ve TÜBİTAK'ın harddisk raporu sonrasında Genelkurmay, Balyoz Davası'nda ceza alan muazzaf komutanların emeklilik işlemlerini durdurdu. Suç duyurusunda bulunan Genelkurmay, “yeniden yargılama” tartışmaları sonuçlanana kadar muvazzaf komutanların emeklilik işlemlerini askıya aldı.

Genelkurmay'dan önemli karar

"Orduya kumpas" itirafları ve TÜBİTAK'ın 5 numaralı harddisk raporu sonrasında, Genelkurmay'dan önemli bir karar geldi. Genelkurmay Başlanlığı, Balyoz Davası'ndan ceza alan muazzaf askerlerin emeklilik işlemlerini durdurdu.

Cumhuriyet Gazetesi'nin haberine göre, hüküm giyen komutanların emeklilik işlemleri Genelkurmay'ın suç duyurusu sonuçlanana kadar askıda kalacak. Yeniden yargılanma ile ilgili belirsizlik ortadan kalkmadan kimse emekli edilmeyecek.

Yeniden yargılama için Anayasa Mahkemesi'ne yapılan bireysel başvurular da Genelkurmay'ın kararını önemli şekilde etkileyecek.

Anayasa Mahkemesi’ne yapılan başvurular sonuçlanmadan, tutuklu personelin TSK’dan ilişik kesme işlemleri yapılmayacak. İlişik kesme işlemlerinde son imza yetkisi Cumhurbaşkanı'nda bulunuyor

ulusalkanal.com.tr

genelkurmay tübitak kumpas