Ümit Özdağ: Akacak her damla kandan o sorumludur

MHP’den ihraç edilen Gaziantep milletvekili Ümit Özdağ, Mersin’de kendisine ve Yusuf Halaçoğlu’na yapılan saldırıdan MHP Lideri Devlet Bahçeli’yi sorumluyu tuttu. Bahçeli’nin “ülkücü işini yarım bırakmaz” emrinin saldırıyı tetiklediğini belirten Özdağ, “Akacak her damla kandan o sorumludur" dedi.

Önce Sinan Oğan

Sonra Ümit Özdağ ve Yusuf HalaçoğluMHP’nin hayırcı muhaliflerine yönelik saldırılar devam ediyor.

Gaziantep bağımsız milletvekili Ümit Özdağ, Silifke saldırısının azmettiricisinin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli olduğunu söyledi.

Bahçeli’nin Sinan Oğan’a yapılan saldırının ardından yaptığı konuşmanın yeni saldırıları tetiklediğini belirten Özdağ, Bahçeli’yi ülkücüleri kışkırtmakla suçladı.

Ne olursa olsun mücadeleden vazgeçmeyeceklerini belirten Özdağ, “Akacak her damla kandan Bahçeli sorumludur" ifadelerini kullandı.

Silifke’de Özdağ ile birlikte saldırıya uğrayan MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu da baskıların kendilerini yıldıramayacağını söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin değerlerini korumak için yola çıktıklarını belirten Halaçoğlu, “"Bizim böyle hareketlerle yılacağımızı sanıyorlarsa yanılıyorlar” dedi.

Öte yandan, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Sinan Oğan’a saldıran kişinin serbest bırakılmasıyla bir ilgisi olmadığını söyledi. Twitter hesabından açıklama yapan Bozdağ, “Herkes iddiasını ispatla mükelleftir. İddiasını ispat edemeyen müfteridir. Böyle bir talimat yoktur. Olmayan talimat, iftira ile var edilemez.” İfadelerini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

mhp devlet bahçeli Sinan oğan ümit özdağ yusuf halaçoğlu