Milas Halısı tarih olmasın!

Muğlalı gelinlerin çeyizlerini süsleyen meşhur Milas halıları, sanayi üretimi halılara karşı varlık savaşı veriyor. Milaslı kadınlar dokuma kültürünü sürdürmek, üretime devam etmek için destek bekliyor. Samet Can Kocagür’ün haberini kameraman Özgür Doğu Saymaz’ın görüntüleriyle getiriyoruz karşınıza...

Milas Halısı tarih olmasın!

Muğla’nın meşhur Milas halısı tezgahlarda ilmek ilmek işleniyor. Fakat sanayi tipi halı üretimiyle beraber artık bu tezgahlarda dokunan halılar rağbet göremiyor.

Ulusal Kanal'a konuşan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğretim Görevlisi Berna Sevinç bölgedeki halıların köklü tarihine vurgu yaparak, Milas halısının özelliklerini anlattı.

Halı dokuma ustası Ayfer Gönül, annesinden öğrendiği dokuma işini büyük bir keyifle yapıyor. Bir halıyı dokumak için günlerce emek harcıyor.

Kızının çeyizini dokuduğu halılardan hazırlayan Serpil Akkaş ise artık alıcı olmadığı için para kazanamıyor.

Milas’ın Çökertme Mahallesi’ndeki kadınlar halen halılarını dokumaya devam ediyor. Fakat bu halının pazarlanabilmesi için yetkilerden destek bekliyorlar.

Halı dokuma ustası Serpil Akkaş, eskiden mahallelerindeki her evde halı dokunurken şimdi para etmemesinden dolayı tezgahların rafa kaldırıldığını belirtti.

Milas halısının tanıtımı için çalışma başlatacaklarını söyleyen Çökertme Mahallesi Muhtarı Ertan Konar yetkililerden destek bekliyor.

HABER: SAMET CAN KOCAGÜR – KAMERA: ÖZGÜR DOĞU SAYMAZ

ulusal.com.tr

# muğla # milas