Mostarlılardan Bosna Hersek seçimlerine 'sembolik' katılım

Bosna Hersek'in güneyindeki Mostar şehrinde yaşayan halk, 8 yıldır yerel seçimlere katılamamalarına dikkati çekmek için "Mostar için bir seçim yap" sloganıyla sembolik oy kullanıyor.

Mostarlılardan Bosna Hersek seçimlerine 'sembolik' katılım

Bosna Hersek'te yapılan yerel seçimlere dahil edilmeyen tek belediye olan Mostar'da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları, yaşanan anlaşmazlığa dikkati çekmek için "Mostar için bir seçim yap" sloganıyla, şehirdeki üç farklı meydanda sembolik sandıklar açarak halka oy kullanma çağrısında bulundu.

Mostar Demokrasi Ajansı Müdürü Dzenana Dedic, AA muhabirine yaptığı açıklamada, halkın TSİ 11.00 ila 20.00'de sembolik oylarını kullanabileceğini belirterek, amaçlarının vatandaşların bilincini artırmak olduğunu söyledi.

Mostar'daki sembolik oy kullanma işlemleri sırasında vatandaşlara, "Gelecekteki 10 yılda kendinizi Mostar'da görüyor musunuz?", "Şimdiki durumu birden beşe kadar derecelendirin.", "Mostar'da seçim olsa oyunuzu kullanır mısınız?" ve "Mostar'da seçimlerin yapılmaması sizce insan hakları ihlali mi?" soruları yönlendiriliyor.