Son dakika haberleri... ABD Başkanı Trump'tan '17 CIA ajanı yakalandı' iddialarına açıklama

İran İstihbarat Bakanlığı, ellerinde CIA adına casusluk yapan 17 tutuklu bulunduğunu, bu kişilerden bazılarının idam cezasına çarptırıldığını açıkladı. ABD Başkanı Donald Trump ise İran'ı yalanladı. ABD Başkanı iddia için "Dini Lider tarafından ortaya atılan yeni bir yalan" dedi.

İran İstihbarat Bakanlığı, ülkede CIA adına casusluk yapan 17 kişinin tutuklandığını açıkladı.

Tutuklananların tamamının İranlı olduğu ve hassas sektörlerde çalıştıkları belirtildi.

İranlı Tasnim Haber Ajansı , İranlı ajanlarla temas halinde olduğunu iddia ettiği CIA görevlilerinin görüntülerini paylaştı.

Açıklamada, "Ülkede önemli mevkilerde görev yapan 17 kişi, ABD Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA) adına faaliyet yürütme suçlamasıyla tutuklu bulunuyor" ifadelerine yer verildi.

Haberde, casusluk şebekesi üyelerinden bazıları mahkeme tarafından "bozgunculuk çıkarmak" suçlamasıyla idam cezasına çarptırıldığı kaydedildi.

Washington ise tüm iddiaları yalanladı.

ABD Başkanı Trump, Twitter hesabından yaptığı açıklamada İran'ı suçladı.

Trump, "İran'ın CIA ajanlarını ele geçirdiği haberi tamamen yanlış. Kesinlikle gerçek değil. Fena halde başarısız olan ve ne yapacağını bilmeyen Dini Lider tarafından ortaya atılan yeni bir yalan ve propaganda; aynen düşürülen insansız hava aracı olayı gibi. İran'ın ekonomisi ölü ve daha da kötüleşiyor. İran tam bir karmaşa içinde" dedi.

ulusal.com.tr

abd iran trump