A Milli Takım galibiyete kilitlendi

EURO 2016 Elemeleri A Grubu'nda İzlanda ve Çek Cumhuriyeti'ne mağlup olan Türkiye, yarın 3. maçında Letonya deplasmanında galibiyet hedefliyor.

A Milli Takım galibiyete kilitlendi

Letonya karşılaşmasıyla 520. maçına çıkacak olan Fatih Terim'in öğrencileri, zorlu deplasmanda kötü gidişe 'dur' demek istiyor. EURO 2016 A Grubu 3. maçında Letonya ile karşılaşacak milliler, oynadığı son 2 maçta aldığı 2 mağlubiyetle grubunda 0 puana sahip tek takım. İlk yenilgisini 9 Eylül’de İzlanda deplasmanında 3-0'lık bir skorla alan milliler, 10 Ekim'de Şükrü Saracoğlu Stadı'nda ağırladığı Çek Cumhuriyeti’ne de 2-1 mağlup olarak hüsran yaşamıştı. Türkiye'nin mücadele ettiği A Grubu'nda 6 puanı bulunan İzlanda averajla grup liderliğini sürdürürken, Çek Cumhuriyeti ise topladığı aynı puanla 2. sırada yer alıyor. 2014 Dünya Kupası üçüncüsü Hollanda ise 3 puanla grupta 3. sırada bulunuyor. Grubun diğer takımları Kazakistan ve Letonya ise kazandıkları 1’er puanla 4. ve 5. sıradalar. Puanı bulunmayan A milliler ise A Grubu'nda son sıraya demir attı.

TÜRKİYE'NİN LETONYA'YA KARŞI 1 GALİBİYETİ VAR

EURO 2016 Elemeleri'nde 3. maçında Letonya ile mücadele edecek Türkiye daha önce hazırlık ve eleme maçlarında toplam 4 kez karşılaştı. Ay-yıldızlılar bu mücadelelerde 1 galibiyet, 1 mağlubiyet ve 2 de beraberlik aldı. Türkiye, Letonya ile ilk maçını 1924 yılında oynadı. Oynanan hazırlık maçında milliler, sahadan 3-1 galip ayrıldı. EURO 2004 Elemeleri Play-Off maçında Letonya ile tekrar karşılaşan Türkiye, deplasmanda 1-0 mağlup olurken, sahasındaki maçta ise 2-2 berabere kaldı. Letonya ile oynanan son hazırlık maçında da milliler, sahadan 3-3 berabere ayrıldı. Türkiye oynanan bu 4 karşılaşmada rakip fileleri 8 kez havalandırırken, kalesinde ise 7 gol gördü.

Türkiye-Letonya karşılaşması Skonto Stadı’nda yarın 21.45’te başlayacak. Maçı İskoç hakem Robert Madden yönetecek. Madden’in yardımcılıklarını Alan Mulvanny ve Alastair Mather üstlenecek. Maçın 4. hakemliğini ise David McGeachie yapacak.

RESUL YILDIZ