Sansüre karşı bilgisayarları zincirlediler!

Atatürkçü Düşünce Derneği Denizli şubesi internette sansür yasasının kabul edilmesiyle dün alanlardaydı. Çınar meydanında toplanan dernek üyeleri sansüre karşı bilgisayarları zincirledi, ağızlarına siyah bant yapıştırdı. ADD’nin düzenlemiş olduğu eyleme Eğitim-İş,TGB,CHP ve İşçi Partisi’de destek verdi.

Sansüre karşı bilgisayarları zincirlediler!

Bu saldırılara boyun eğmeyeceğiz!

ADD Gençlik Kolları Başkanı Egemen Ata Aktaş hükümete seslenerek ‘ özgürlüklerimize yaptığınız saldırılara boyun eğmeyeceğiz ‘ dedi.

Aktaş,’söz konusu internet yasası gizliliği ve gerçekleri korumak için değil,ifadeözgürlüne darbe ve otoriterliği arttıracak bir uygulamadır. AİHM ve ülkemizin taraf olduğu diğer uluslar arası düzenlemelerde tanımlanmış olan ifade özgürlüne de aykırı bulunmaktadır.Artık bankadaki paranızın da , doktorunuza ilettiğiniz şikayetinizin de , arakadaşınıza yazdığınız iki mesajın da internette işlenen suçların önlenmesi adına sizleri devlet gözetimine açtığı bir Türkiye’de olacağız.Buradan mevcut hükümete sesleniyoruz. Biz ADD gençliği olarak özgürlüklerimize yaptığınız saldırılara boyun eğmeyeceğiz. ‘ dedi

Açıklamanın ardından oturma eylemini ağızlarına siyah bant yapıştırarak devam ettiler.

Aykut Metin

ulusalkanal.com.tr

eylem add internet yasası