Avrupa'da Kovid-19 tedbirleri

Avrupa'da salgına karşı sıkı tedbirler vakaları düşürdü. Sıkı salgın tedbirlerinin uygulandığı Fransa, İspanya ve Belçika başta olmak üzere birçok Avrupa ülkesinde günlük vaka artışlarında düşüş gözlenirken, Almanya'da da tedbirlerin yeni vaka dinamiğini kırdığı bildirildi

Avrupa'da Kovid-19 tedbirleri

Avrupa'da etkisini artırmasıyla ülkelerin aldığı sıkı tedbirler, olumlu sonuçlar vermeye başladı.

Sokağa çıkma yasağı, toplanma kısıtlamaları, maske zorunluluğu, işletmelerin kapatılması ve evden çalışma gibi tedbirlere başvurulan birçok Avrupa ülkesinde son dönemde yeni vaka sayılarında düşüş gözlendi.

Salgının ikinci dalgasından en fazla etkilenen ülkelerden Fransa'da, 6 Kasım'da 60 bin 486 yeni vaka ile salgının başından beri Avrupa'daki en yüksek günlük artış kaydedilirken, son bir haftada yeni vaka sayılarında yüzde 16 düşüş gözlendi. ülkede, uzun bir aradan sonra ilk kez günlük vaka sayısı 10 binin altına indi.

Salgında ikinci dalga başladıktan sonra kısmi ve bölgesel önlemler alan İspanya'da her 100 bin kişide 650 seviyesinde olan Kovid-19 vaka sayısı, 490'lara geriledi. Bu, 29 Ekim'den bu yana en iyi veri olarak kayda geçti.

Belçika hükümeti, ikinci dalganın ortaya çıkmasıyla ekim ortasından itibaren birtakım tedbirler uygulamaya başladı. Bu tedbirler arasında restoranlar, barlar ve kafelerin kapatılması, gece sokağa çıkmanın kısıtlanması, temel ihtiyaç ürünleri satanlar dışında tüm mağazaların kapatılması, mümkün olan iş kollarında evden çalışma zorunluluğu getirilmesi, açık ve kapalı tüm alanlarda maske takılması gibi önlemler yer aldı. Yeni vaka sayıları 4 bin 900 seviyesine geriledi.

Almanya'daki tedbirler yeni vaka dinamiğini kırdı. Ülkede 2 Kasım'dan itibaren geçerli olmak üzere ay sonuna kadar tiyatro, sinema, opera ve konser salonları kapatılırken, spor salonları, yüzme havuzları, eğlence alanları, masaj ve kozmetik salonlarının da hizmet vermemesi kararlaştırıldı. Başbakan Angela Merkel, "Mevcut kısıtlayıcı tedbirler trendi henüz tersine çevirmedi ancak yeni enfeksiyon dinamiğini kırdık." dedi.

Karantina uygulanan Çekya'da Acil durum ilan edildi. 15 binin üzerine çıkan günlük vaka sayıları, alınan sıkı önlemler sayesinde 4 binlere kadar gerilerken, hükümetin kısıtlamaları kademeli olarak kaldırabileceği değerlendiriliyor.

ulusal.com.tr

almanya fransa avrupa tedbir Belçika