CHP'li Güler geri adım atmadı

CHP yönetimi tarafından kınama istemiyle Disiplin Kurulu’na sevkedilen İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, son yaşanan tartışmalarla ilgili konuştu. Güler, deniz kabuklusuna benzettiği Gülen cemaatinin şimdi de CHP ve MHP’ye yapıştığını belirtti. Parti yönetiminin de üslup hatası yaptığını söyledi.

CHP Milletvekili Birgül Ayman Güler hakkında verilen disipline sevk kararının ardından geri adım atmadı. Cemaat'le ilgili eleştirilerine devam etti.

“Cumhuriyet Halk Partisi Cemaat ile ittifak yaptı” sözü nedeniyle paritisince Disiplin’e verilen İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler Meclis’te gazetecilerin sorularını yanıtladı. Güler, Cemaatin sahte ve gizli kasetlerle siyaseti dizayn etmeye çalıştığını söyledi.

Birgül Ayman Güler, Cemaati bir deniz kabuklusuna, siyasi partileri de deniz kabuklusunun üzerine yaptığı balinaya benzetti.

Parti Meclisi’nin usül hatası yaptığını anlatan Güler, tüzüğe göre parti organlarına aday olamayacağı ve seçime giremeyeceği yorumlarının doğru olmadığını ifade etti.

Güler, F tipi örgüte yapılan 14 aralık operasyonunu basın özgürlüğüne darbe olarak değerlendirmediğini vurguladı

ulusalkanal.com.tr

chp Birgül Ayman Güler geri adım atmadı